Plafond isoleren

Een binnenplafond isoleren, wordt in de eerste plaats gedaan om akoestische redenen. Contactgeluiden kunnen erg storend zijn in een woning, zeker wanneer er veel mensen wonen. Stel dat je op de bovenverdieping een houten vloer hebt en geen plafondisolatie dan zal iedere stap doordringen tot de ruimte eronder. Daarom is de isolatie die je aan het plafond bevestigd vooral geluidsabsorberend, meer nog dan louter isolerend.

Types plafondisolatie

Wanneer het een plafond betreft van een ruimte waar afwerking onbelangrijk is, wordt gekozen voor panelen die eenvoudig gelijmd of vastgeschroefd kunnen worden. Dit is vooral het geval in garages, kelders en soms ongebruikte zolderverdiepen. De voordelen van deze isolatie is de lage prijs en de mogelijkheid om ze zelf te plaatsen. Op die manier kunnen kosten gedrukt worden en zal het rendement dus nog hoger liggen in verhouding met de kosten. Plafondisolatie in slaapkamers, keukens en salons komen hier natuurlijk niet voor in aanmerking. Daar wordt veeleer gebruik gemaakt van een verlaagd plafond waarbij de isolatie in de tussenruimte wordt bevestigd. Glaswol leent zich uitstekend tot plafondisolatie omwille van zijn geluidsabsorberende kwaliteiten, maar ook PIR of PUR komen in aanmerking.

De kosten voor plafondisolatie

Om na te gaan welke investering hiervoor nodig zal zijn, vraag je meerdere gratis offertes aan waarbij diverse materialen gebruikt worden. Houd ook rekening met de functie van de ruimte die geïsoleerd wordt.

This entry was posted in informatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>