Plat dak isoleren

Een plat dak dat niet goed geïsoleerd is, zal je wooncomfort aanzienlijk verminderen. In de zomer zal het veel te warm worden, in de winter heb je kou. En dat brengt heel wat kosten met zich mee aan verwarming of airco. Een goede isolatie is dus absoluut noodzakelijk. Je kunt kiezen voor een binnenisolatie van je plat dak of een buitenisolatie. Beide hebben voor- en nadelen afhankelijk van de opbouw en leeftijd van je dak. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je isolatie niet enkel warmte en koude onder controle houdt, maar ook vochtophopingen tegengaat en geluid vermindert.

Isolatie aan de buitenkant

Bij nieuwe woningen of daken wordt een isolatie aan de buitenkant van het plat dak aangeraden. Dit heet ook een warm plat dak doordat het mee opgewarmd wordt en afkoelt met de warmte in je woning. Doordat de isolatie zich op het plat dak bevindt, is het bovendien minder gevoelig voor weersomstandigheden. De isolatie vormt als het ware een barrière tussen je dak en regen, hagel, wind, sneeuw, zon en dergelijk meer. Tussen de isolatie en de het dak wordt een dampwerende laag aangebracht om vocht te vermijden. Dit mag zeker niet vergeten worden gezien je anders binnen de kortste keren met vochtproblemen zit. Vraag alvast een gratis offerte op die alle kosten in beeld brengt voor de opbouw van je plat dak.

This entry was posted in informatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>