Subsidie dakisolatie

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidies, is het gevolg voor het milieu dat je isolatie met zich meebrengt. Wanneer je isolatie je energieverbruik drastisch laat dalen, is de kans groot dat een subsidie verkregen kan worden. Op voorwaarde dat deze subsidie bestaat in jouw gemeente of provincie natuurlijk. Subsidies zijn zelden nationaal bepaald en de regio waar je woont, is bepalend voor het al dan niet verkrijgen van een dakisolatie subsidie. Voor je gaat isoleren loont het om na te gaan wat er in jouw gemeente van toepassing is, hoe je een aanvraag moet doen en vooral wanneer die moet gebeuren.

De financiële voordelen van dakisolatie

Subsidies zijn niet de enige financiële voordelen die dakisolatie met zich meebrengt. Het dak van een woning is vaak de grootste verliespost op gebied van warmte en energie. Een goede isolatie bespaart dus heel wat euro’s uit op de energierekening. Daarnaast kan dakisolatie geplaatst worden aan het verminderde tarief van 6% btw. Dit maakt dat de totale kostprijs vaak lager ligt dan verwacht. En gezien energie steeds duurder wordt, is de investering meestal op relatief korte termijn volledig terugverdiend.

Waar beginnen

Wil je dakisolatie gaan plaatsen, dan kan je best beginnen met het aanvragen van een gratis offerte. Deze geeft je in één klap ook voldoende gegevens om een eerste stap richting subsidie te zetten.

This entry was posted in informatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>