Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerverwarming

Het voornaamste doel van je vloerverwarming is het verwarmen van je huis. Met name in de winter kunnen de temperaturen flink dalen, waardoor een verwarming wel gewenst is. Toch halen maar weinig huishoudens het maximale uit hun vloerverwarming. En dat is zonde.

Vloerverwarming in babykamer

Is jouw huis al geïsoleerd?

‘Dweilen met de kraan open’. Dat is precies wat je aan het doen bent wanneer je het huis niet goed of nauwelijks hebt geïsoleerd. Aan de hand van je vloerverwarming probeer je het huis namelijk op een gewenste temperatuur te brengen, terwijl ondertussen koude lucht vrij spel heeft om binnen te komen. Met name de isolatie van vloer en kruipruimte kunnen bij een vloerverwarming het verschil maken. Je vloerverwarming moet zonder isolatie harder werken om het huis te verwarmen, wat je uiteindelijk meer geld gaat kosten. Daarnaast is er ook nog eens een hogere CO2 uitstoot.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Op de lange termijn kun je met vloerverwarming een hoop geld besparen op je energierekening en draag je bij aan het verduurzamen van de wereld. Dit voordeel kun je opwegen tegenover de nadelen, zoals de grote investering die je moet doen en de verbouwing die moet plaatsvinden.

Hoe snel verdien je de investering terug?

We praten hier over een flinke investering. Als je van plan bent je huis te laten isoleren, is het verstandig om te kijken of je aanspraak maakt op een subsidie. De overheid wil namelijk graag dat jij deze investering doet om Nederland nog duurzamer te maken. Afhankelijk of je recht hebt op een subsidie heb je de investering tussen de 3 en 5 jaar terug verdiend. Echter verschilt dit per situatie, dus doe je er goed aan om goed uit te zoeken wat het voor jou oplevert.

Lees verder:
Vloerverwarming