Zoldervloer isoleren

Er zijn verschillende redenen om een zoldervloer te isoleren. Wanneer je de ruimte wel gebruikt, kan je isoleren omwille van geluidsoverlast op het verdiep onder de zolder. Contactgeluiden zijn erg dragend en kunnen ook heel storend zijn. Daarnaast zal een gebruikte zolder ook voorzien worden van verwarming en wil je elke ruimte in je huis zo optimaal mogelijk isoleren op gebied van warmte en energie. Wordt de ruimte niet gebruikt, dan kan een vloerisolatie op de zolder vermijden dat de warmte van de ruimte eronder stijgt en verdwijnt. Bovendien is een vloerisolatie vrij eenvoudig te plaatsen en niet zo duur. Je zult er dus heel wat bij winnen in beide gevallen.

Het plaatsen van zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie kan je plaatsen tussen het raamwerk van de vloer wanneer dit aanwezig is. Een andere mogelijkheid is het aanleggen van een zwevende vloer waaronder de isolatie dan komt te zitten. Wanneer je voornamelijk wilt isoleren op gebied van geluid is ook de keuze van je vloerbedekking belangrijk. Kurk is bijvoorbeeld ideaal om contactgeluiden te dempen. Bij het leggen van de isolatie, dien je er op te letten dat er geen open kieren of gaten blijven bestaan. Deze vormen al snel koudebruggen en bijgevolg ook warmteverlies. Vraag een gratis offerte en ondervindt zelf hoe snel en goedkoop je de zoldervloer kunt isoleren. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

This entry was posted in informatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>