Energieakkoord 2013/2014

Op 6 september 2013 hebben ruim veertig organisaties, waaronder de overheid, werkgevers, vakbeweging, natuur- en milieuorganisaties, andere maatschappelijke organisaties en financiƫle instellingen het energieakkoord voor duurzame groeit ondertekend. In het akkoord staan afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid.

Wat zijn de afspraken?

Het energieakkoord bestaat uit tien pijlers die samen alle onderdelen van het akkoord samenvatten. Pijler 1 is de belangrijkste pijler en vormt de kern van het energieakkoord: Energiebesparing. Binnen deze pijler zijn ook de meeste doelen opgesteld. Pijler 2 gaat over de hernieuwbare energieopwekking en stelt dus lange termijn doelen op voor de toekomst. Pijler 3 tot en met 7 en 9 gaan in op verschillende onderdelen van energiebesparing op het gebied van technologie, transport en duurzame energie. Pijler 8 stelt doelen voor de werkgelegenheid op de arbeidsmarkt en pijler 10 gaat in op de financiering van al deze duurzame investeringen.

Wat is het doel van het energieakkoord?

Het energieakkoord is een plan, waarbij de doelen gemeten worden in 2020. De doelen die gesteld zijn, moeten dan ook behaald worden in 2020. Met het energieakkoord willen de partijen die meedoen vooral energie besparen. Het doel is om 1,5 procent per jaar te besparen. In 2020 willen ze 100 petajoule bespaard hebben in het energieverbruik. De hernieuwbare energieopwekking in nu nog 4 procent. In 2020 moet er hierin een groei zichtbaar zijn van 10 procent. In 2023 moet er nog een extra stijging naar 16 procent zichtbaar zijn van dit aandeel. Als laatste moeten er tenminste 15.000 voltijdbanen bijkomen. Dit doel is echter gesteld op de korte termijn en moet in de eerste jaren van het plan al worden volbracht.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!
Zie ook: Energieakkoord

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio