Energiebespaarlening

Je wilt je woning isoleren, maar je hebt niet voldoende budget? Daar is sinds begin 2014 een oplossing voor. De overheid is samen met een aantal banken een initiatief gestart dat huiseigenaren in staat stelt om een voordelige lening aan te vragen die besteed dient te worden aan energiebesparende renovatie.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen?

Zoals bij elke lening zitten aan de energiebespaarlening een aantal voorwaarden verbonden. Hier de belangrijkste op een rijtje:

  • De aanvrager moet zowel eigenaar als bewoner van de betreffende woning zijn.
  • De aanvrager moet onder de 75 jaar oud zijn.
  • Het minimale leenbedrag is €2.500, en het maximale bedrag is €25.000.
  • Er is een optie tot boetevrij aflossen.
  • Maximaal 75% van het geleende bedrag mag besteed worden aan zonnepanelen.

Wat voor soort lening is de energiebespaarlening?

Het betreft een jaarannuïteitenlening. Dit betekent dat je altijd hetzelfde bedrag betaald als aflossing, maar de rente wordt telkens berekend over het resterende bedrag. Hierdoor los je dus steeds meer af elke maand. De looptijd van de lening hangt af van de hoogte van de lening. Voor een lening tot €5000 is dit 5 jaar; voor een lening van €5000 tot €10.000 is het 10 jaar; bij een lening van €15.000 of meer kun je kiezen voor een looptijd van 10 of 15 jaar.

Hoe kan je een energiebespaarlening aanvragen?

Aanvragen van de lening kan via www.energiebespaarlening.nl. Afhankelijk van het bedrag van de gewenste lening en je inkomen kan je online al berekenen of je in aanmerking komt. Dit is echter niet een garantie dat je de lening ook krijgt. Er kunnen nog meer factoren meespelen, en daarbij moet je uiteraard voldoen aan de bovenstaande voorwaarden.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio