Spouwmuurisolatie kosten

Het plaatsen van isolatie in je huis doe je niet zonder een goed beeld te hebben van de kosten waar je rekening mee dient te houden. Specifiek voor spouwmuurisolatie geldt dat het kostenplaatje waar je rekening mee dient te houden sterk afhankelijk is van het type woning, maar daarnaast moet je ook blijven stilstaan bij eventuele obstakels. Bevindt er zich bijvoorbeeld nog vervuiling in de spouwmuur die moet worden verwijderd? Dergelijke werkzaamheden brengen extra kosten met zich mee die tevens een directe invloed kunnen hebben op de terugverdientijd van je investering.

Afhankelijk van type woning

De kosten die je zal moeten betalen voor het isoleren van de spouwmuur is sterk afhankelijk van het type woning waarover je beschikt. We onderscheiden wat dat betreft bijvoorbeeld een appartement (ook daar kan een spouwmuur geïsoleerd worden) van een tussenwoning, een hoekwoning, een 2-onder-1-kap en een volledig vrijstaande woning. Gemiddeld kan je hierbij rekening houden met onderstaande kosten:

Type woning Prijs per m2
Appartement van 25 m2 €20 tot €24 euro per m2
Tussenwoning van 65 m2 €12 tot €16 euro per m2
Hoekwoning van 65 m2 €18 tot €21 euro per m2
2-onder-1-kap van 105 m2 €14 tot €17 euro per m2
Vrijstaande woning van 105 m2 €20 tot €24 euro per m2

Beperking van de kosten

Wanneer je een investering wilt doen in spouwmuurisolatie is het belangrijk om te weten dat de kosten van dit type isolatie alsook van de werkzaamheden die er aan verbonden zijn sterk kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Omwille van deze reden en om de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden is het dan ook steeds van belang om een objectieve vergelijking uit te voeren.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio