Kozijnen isoleren

Kozijnen zorgen voor een verhoogde isolatie in je woning. Houten kozijnen isoleren het beste, op de voet gevolgd door kunststof en aluminium kozijnen. Zeker de nieuwe generatie kozijnen heeft een hoge isolatiewaarde die ruim voldoende is. Bij oudere kozijnen echter kan het gebeuren dat er door de tijd heen kleine kiertjes of barstjes zijn ontstaan en op die manier warmte verloren gaat. Dit kan snel opgelost worden en wie handig is, doet dit zonder er een vakman bij te halen.

Isolatiestrips

Een eerste manier is het gebruik van isolatiestrips. Deze strips kan je eenvoudigweg op het kozijn kleven op die plaatsen waar het kozijn niet meer naar behoren isoleert. Zeker wanneer het maar om een beperkte oppervlakte gaat, zijn isolatiestrips een ideale oplossing. Het is wel belangrijk om het kozijn vooraf grondig te reinigen.

PUR isolatie

Een andere mogelijkheid is het gebruik van PUR isolatie in vloeibare vorm. De isolatie kan aangekocht worden in spuitbussen en daar gespoten worden waar zich kieren of spleten bevinden. Het is mogelijk om zeer fijn en netjes te werken en de isolatiewaarde van PUR ligt zeer hoog. De kozijnen zullen na deze behandeling weer net zo goed isoleren als voordien of zelfs beter.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio