Nationale Energiebesparingsfonds

Sinds januari 2014 heeft de Rijksoverheid in samenwerking met een aantal banken het Nationaal Energiebesparingsfonds opgezet. Met dit fonds kan je als woningeigenaar aanspraak maken op een lening waarmee je je woning energiezuiniger kan maken. De overheid promoot op deze manier energiebesparende maatregelen.

Wat komt er kijken bij het aanvragen van een lening?

Er zijn een aantal regels verbonden aan het gebruik van een lening via het Nationale Energiebesparingsfonds. De lening is een annuïtaire lening. Dit zegt je misschien niets, maar dit houdt in dat je steeds sneller gaat aflossen doordat je een vast rentepercentage per maand krijgt, echter je betaald ook maandelijks af. Het maandelijkse bedrag is gelijk, maar doordat het rentebedrag daalt doordat je telkens afbetaald betaal je dus steeds sneller af, waardoor je sneller van je lening af bent. Om in aanmerking te komen voor een lening van het Energiebesparingsfonds moet je minstens €2.500 euro en maximaal €25.000 euro willen lenen. De lening is aan te vragen op www.energiebespaarlening.nl. Hier kan je ook via berekeningen uitrekenen wat je ongeveer kwijt zal zijn en of je überhaupt in aanmerking komt voor de lening.

Wat financier je met een Energiebesparinglening?

Er zijn in totaal 17 dingen die je kunt financieren met behulp van het fonds. Hieronder vallen bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie van vloeren en wanden, maar ook isolerende ramen en deuren (isolatieglas), een HR of HRe ketel en meer. De complete lijst kan je ook vinden op de website: www.energiebespaarlening.nl.

Is dit niet hetzelfde als de duurzaamheidslening?

De Energiebesparingslening lijkt inderdaad op de duurzaamheidslening, met als belangrijk verschil dat de eerste een landelijk initiatief is. De duurzaamheidslening is gebonden aan de provincie en wordt ook door de provincie of gemeente verstrekt. Terwijl de Energiebesparingslening uit dit nieuwe fonds een overheidsinitiatief is.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio