Premies in België

Ook in België is het mogelijk om van tijd tot tijd premies (subsidies) te krijgen voor het laten plaatsen van isolatie. Dankzij deze subsidies kunnen ook de inwoners van Vlaanderen en Wallonië tegen een lagere prijs hun huis energiezuiniger maken.

Waarom isoleren?

Onregelmatige temperaturen en meer extreme winters maken het noodzakelijk om meer te gaan stoken. Dit brengt extra kosten met zich mee en kan eenvoudig verminderd worden door het plaatsen van isolatie in huis. Een huis dat goed geïsoleerd is kan namelijk de warmte in huis beter vasthouden en zorgen voor een lagere energierekening. Voor verschillende soorten isolatie is het mogelijk om in België een premie te ontvangen, zoals dakisolatie, muurisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Overigens is er ook subsidie voor isolatieglas, warmtepompen, zonneboilers en andere producten.

Premies voor isolatie

Isoleren kost geld, dat is duidelijk. Het is echter mogelijk om een premie van de overheid, de lokale gemeente of van jouw netwerkbeheerder in België te krijgen.

  • Netwerkbeheerders zoals Infrax en Eandis keren premies uit. Je kunt tot €15 euro per vierkante meter terugkrijgen.
  • Er zijn gemeenten die ook een subsidie uitkeren. Deze komen bovenop de overige subsidies die je kunt krijgen.
  • Ook kun je een zogenoemde groene lening krijgen. Het leenbedrag bedraagt niet meer dan €10.000 en dient binnen 60 maanden terugbetaalt te worden. Je kunt voor slechts 2% rente een bedrag naar wens lenen. Verdien je minder dan €16.000 euro per jaar? Dan betaal je geen rente.
Een lokale isolatiebedrijf kan je meer vertellen over de mogelijkheden en de premies in België. Lees verder op: - Isolatiepremie - Energie Sparen - Vlaanderen

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio