Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie problemen

Tijdens en na het plaatsen van dakisolatie kan je te maken krijgen met verschillende problemen. Veel mensen denken dat het ronduit kinderspel is om dakisolatie aan te brengen en hoewel dit karwei zeker door doe-het-zelvers kan worden uitgevoerd is het wel zo dat er zowel tijdens als na het plaatsen diverse problemen de kop op kunnen steken. Wat bijvoorbeeld te denken van een luchtspouw tussen de isolatie en het onderdak? Of onderbrekingen in het isolatiemateriaal waardoor er alsnog warmteverlies kan optreden? Wij zetten de meest voorkomende problemen met dakisolatie op een rij.

1. Luchtspouw tussen isolatie en onderdak

Er wordt wel eens gezegd dat er tussen de isolatie en het onderdak een bepaalde ruimte beschikbaar moet zijn voor de ventilatie. Dat is echter een complete misvatting. Hoe meer buitenlucht in aanraking kan komen met de constructie, des te groter namelijk het risico op condensvorming is. Bijgevolg zijn ook vochtproblemen nooit ver weg. Het is omwille van deze reden dan ook bijzonder belangrijk om de ruimte tussen het onderdak en het lucht- en dampscherm volledig op te vullen.

2. Onderbreking van het isolatiemateriaal

Bij het isoleren van je dak is het zeer belangrijk om alle mogelijke gaten, kieren of groeven dicht te maken. Zorg er voor dat het isolatiemateriaal goed op elkaar aansluit en vul de resterende gaten op met behulp van bijvoorbeeld isolatieschuim. Op deze manier zorg je er voor dat warmteverlies geen schijn van kans maakt.

3. Goede voorbereiding van cruciaal belang

Steeds vaker kiezen mensen er voor om zelf de isolatie in hun woning aan te brengen. Op zich is dat geen probleem, isoleren is namelijk niet zo moeilijk. Om er zeker van te zijn dat er geen vervelende problemen tijdens en na het plaatsen de kop opsteken wordt het wel steeds aangeraden om voldoende onderzoek te doen naar de manier waarop de dakisolatie moet worden aangebracht. Dit geldt overigens zowel voor binnen- als buitenisolatie. Voorzie bij isolatieplaten die aan de buitenkant van een plat dak worden aangebracht bijvoorbeeld altijd een zogenaamd afschot. Dit moet er voor zorgen dat het water op eenvoudige wijze kan worden afgevoerd.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers