Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie Stokt

Het na-isoleren van woningen wordt steeds vaker uitgevoerd, ook in Stokt! Waarschijnlijk heb je er het een en ander over gehoord maar wil je weten of ook jouw woning te isoleren valt. Isolatie.net is sinds 2003 de grootste isolatie website van Nederland en kom je hier letterlijk alles over ‘isolatie‘ te weten. Daarnaast kun je met onze offerte service gratis en vrijblijvend in contact komen met isolatiebedrijven die actief zijn in jouw regio. Vergelijk het aanbod en bekijk wat er in jouw situatie allemaal mogelijk is!

Waarom isoleren?

Het isoleren van je woning in Stokt biedt jou 3 belangrijke voordelen.

1) het doet je energierekening dalen. Met spouwmuurisolatie kun je het hoogste rendement behalen, namelijk 11% per jaar.

2) het verhoogt het comfort in huis (minder condens op het raam, minder tocht en minder geluidsoverlast van buiten)

3) verbruik je minder energie wat weer goed is voor het milieu (minder energieverspilling = minder CO2-uitstoot).

Wat gaat het opleveren?

Volgens Milieu Centraal levert isolatie veel op, sowieso een stuk meer dan op een spaarrekening. Zo heeft spouwmuurisolatie een rendement van 11%, dakisolatie 8%, vloerisolatie ook 8% en heeft HR++ glas gemiddeld genomen toch nog een rendement van 6%.

Maar wat betekent dit nu precies?
Als je geld op je spaarrekening zou laten staan dan zou je dus maximaal 11% – 1,6% (gemiddelde spaarrente op een depositorekening) = 9,4% laten liggen. Door een deel van je spaargeld te steken in isolatie kun je over dat deel er meer voor terugkrijgen.

Een voorbeeld
Een gemiddelde tussenwoning met ongeveer 95 m2 woonoppervlak in Stokt kan je al voor €700 tot €950 euro laten isoleren met spouwmuurisolatie. Wat je hiervoor terugkrijgt is een lagere energierekening en betaal je in dit geval (bij een gasprijs van €0,81 euro per m3) €240 euro minder. Dus heb je je investering in iets meer dan 3 jaar terugverdiend!

Soorten

Zoals hierboven al was beschreven zijn er meerdere manieren om je woning in te isoleren. Je kunt kiezen voor onder meer:

Elk soort isolatie zal je energierekening doen verlagen, echter zijn er verschillen in hoe en waar de isolatie geplaatst moet worden waardoor er logischerwijs ook verschillen in de prijzen zijn. Heb je bijvoorbeeld erg veel last van vocht in huis (een hoge luchtvochtigheid van boven de 60%) en is er daardoor bijvoorbeeld schimmelvorming in de kelder, loslatend behang en vochtige plekken boven de plinten? Dan is het verstandiger om voor kruipruimte isolatie te kiezen in plaats van het hoogste rendement proberen te behalen met spouwmuurisolatie. Want het vochtprobleem zal met spouwisolatie niet volledig verdwijnen omdat er waarschijnlijk sprake is van opstijgend vocht.

Zolder renovatie, vloer isolatie

De prijzen in Stokt

Om je een beter idee te geven van wat je moet betalen per m2 hebben we hieronder de kosten van isolatie voor je opgesomd.

Type isolatie Prijzen per m2 (gemiddeld in Stokt)
Dakisolatie €30 – €75
Vloerisolatie €10 – €35
Gevelisolatie €100 – €145
Spouwmuurisolatie €15 – €25
Kruipruimte isolatie €15 – €45
HR++ isolatieglas €90 – €110

Prijsbepalende factoren

De totale kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Deze zijn:

 • Wijze van isoleren: wat wil je precies gaan isoleren? Je kunt op diverse plekken in huis isolatie toepassen. Soms moet er echter gesloopt worden zoals in het geval van gevelisolatie. Soms heb je ook nieuwe gevelbekleding nodig of een nieuwe vloerbedekking omdat je vloer hoger zal liggen. Dit zijn allemaal extra kosten die je moet maken, maar leveren in de basis geen besparing op, de isolering wel. Als je al van plan was om je gevel te renoveren omdat deze scheuren en gaatjes heeft of om de vloerbedekking te vervangen dan kan je investering in isolatie het wel waard zijn. Je was namelijk toch al van plan om kosten te maken.
 • Soort isolatiemateriaal: ook zijn er diverse soorten isolatiemateriaal die je kunt gebruiken, zoals bijv. steenwol, glaswol, gerecycled katoen, EPS, biofoam en thermoskussens met warmte reflecterende folie. Waarbij ook geldt, hoe beter de isolatiewaarde, hoe dunner het materiaal.
 • Oppervlak: hoeveel m2 wil je isoleren? Hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs per vierkante meter.
 • Afwerken: het kan zijn dat je opnieuw stucwerk aan moet laten brengen als je bijvoorbeeld muurisolatie laat plaatsen of je dak vanuit binnen laat isoleren.
 • Subsidies: soms zijn er lokale maar ook landelijke subsidies waar je gebruik van kunt maken. Deze zullen er voor zorgen dat je je investering nog sneller hebt terugverdiend.
 • BTW-regeling: op dit moment is op de plaatsingskosten van isolatie een lager BTW-tarief van toepassing. Je betaalt dus slechts 9% BTW over de arbeidskosten.
 • Het isolatiebedrijf: elk bedrijf hanteert andere leveringsvoorwaarden, gebruikt andere type machines en heeft andere manieren van werken. Daardoor verschillen de prijzen per bedrijf. De prijsverschillen zijn niet extreem maar kunnen tussen de goedkoopste en duurste offerte toch oplopen tot zo een 20%. Vergelijk hier aanbiedingen van diverse specialisten uit jouw regio.

Subsidie isolatie 2024

Als er isolatie subsidies vanuit de Rijksoverheid beschikbaar zijn dan is het verstandig om hier snel gebruik van te maken. In het verleden ging het namelijk erg hard met de subsidies en waren subsidiepotjes vaak vroegtijdig opgeraakt. Op dit moment is er voor particuliere woningeigenaren de ISDE-regeling, lees verder over de subsidie.

> Investeringssubsidie Duurzame Energie voor woningeigenaren
Voor huiseigenaren is er tot het jaar 2030 elk jaar meer dan €200 miljoen subsidie beschikbaar voor isolatie.

> Verlaagd BTW-tarief
Je kunt in 2024 isolatie laten plaatsen tegen 9% BTW. Het tarief is echter alleen geldig op de arbeidskosten en geldt niet voor materiaal of andere soorten werkzaamheden in huis. Daarnaast dient je woning minimaal 2 jaar oud te zijn.

> Gemeentelijke subsidie isolatie
Soms geven ook gemeenten subsidie en is het verstandig om te kijken of die van jou ook regelingen heeft. Ook hier geldt vaak dat het erg hard gaat met het budget. Dus wees er snel bij! Voor meer informatie kun je het beste kijken op de website van je gemeente.

Hellend dak isoleren

Nog geen voldoende budget?

Mocht je er nog niet klaar voor zijn om een ietwat grotere investering in isolatie te doen, dan kun je beginnen met kleinere maatregelen en alsnog winst behalen. Je kunt bijvoorbeeld:

 • naden en kieren dichten
 • cv-leidingen in onverwarmde ruimten isoleren
 • of folie achter de radiatoren plakken

Het bovenstaande kun je vaak al voor minder dan €150 doen. Toch zal het op lange termijn geld opleveren.

Benieuwd naar de kosten voor jouw opdracht?

Laat je adviseren door verschillende isolatiebedrijven die actief zijn in jouw regio Stokt door offertes op te vragen. Ze staan je graag te woord en sturen je een vrijblijvende offerte op maat. Leg vervolgens de aanbiedingen naast elkaar en vergelijk het aanbod om te zien wat er in jouw situatie precies mogelijk is.

Meer weten? Lees verder op Isolatie.net

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten