Scheurvorming metselwerk

Een vaak voorkomende oorzaak van isolatievermindering in het huis is scheurvorming in het metselwerk. Deze scheurvorming kent vele oorzaken die variƫren in de mate waarin zij verholpen kunnen worden.

Wat zijn de oorzaken van de scheurvorming?

Scheurvorming in het metselwerk ontstaat vaak door problemen in de laag van het huis die onder de grond ligt: de fundering. Wanneer hier scheuren in ontstaan door bijvoorbeeld een slechte ondergrond, dan kan dit een grote invloed hebben op de kwaliteit van het metselwerk waardoor deze ook scheuren gaat vertonen. Andere oorzaken kunnen zijn: grote temperatuurverschillen in korte tijd die niet opgevangen kunnen worden door het metselwerk, het roesten van spouwankers en slechte materiaalcombinaties. Verder kan het met algemene roestvorming te maken hebben, slecht geplaatste spouwankers of het ontbreken van lateien.

Hoe kan je de gevolgen van scheurvorming tegengaan?

Scheurvorming in het metselwerk zorgt dus voor verminderde isolatie van het huis die tegen kan worden gegaan met tal van isolatietechnieken. Wat de meest geschikte techniek is, zal ook afhangen van de manier waarom je metselwerk gescheurd is. Schakel professionele hulp in om naar de beste manier te informeren. Eventueel kunnen zelfs de oorzaken van de scheurvorming verholpen worden.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!
Ga ook naar: - Metselaar

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio