Kruipruimte isolatie soorten

Wanneer je van plan bent om de in huis aanwezige kruipruimte te isoleren kan je daarvoor gebruikmaken van verschillende materialen. We zetten de meest voorkomende isolatiematerialen voor de kruipruimte graag even voor jou op een rijtje.

  • Isolatiechips
Eén van de voordeligste manieren om je kruipruimte in huis te isoleren is door gebruik te maken van zogenaamde isolatiechips. Deze chips bestaan uit koolstof en waterstof en worden in de kruipruimte geblazen of gestort. Hoewel het gebruik van isolatiechips in de kruipruimte bijzonder populair is moet het gezegd worden dat dit isolatiemateriaal eerder over een matige isolerende werking beschikt.
  • Isolatieparels
Een tweede mogelijkheid om de kruipruimte in huis te isoleren is door gebruik te maken van zogenaamde isolatieparels. Deze parels zijn eigenlijk piepschuim isolatie die zijn gemaakt van EPS. De parels zijn niet alleen eenvoudig in de kruipruimte te storten (zelfs wanneer deze onbegaanbaar is), daarnaast vormen ze zowat de beste mogelijkheid voor kruipruimtes waar water in staat. De parels blijven namelijk op beperkte hoogte drijven en zijn niet onderhevig aan vocht.
  • Isolatiematrassen
Isolatiematrassen worden vandaag de dag niet langer uitsluitend meer gebruikt voor het isoleren van de vloer, ook de kruipruimte kan op deze wijze worden geïsoleerd. Je moet er alleen rekening mee houden dat het toepassen van dit isolatiemateriaal haast uitsluitend mogelijk is bij kruipruimtes met een hoogte van minimaal 50 centimeter. Isolatiematrassen kunnen zowel in droge als in natte kruipruimtes worden gebruikt daar ze als het ware als een luchtbedje op het vocht blijven drijven.
  • Schelpen
Nog een interessante mogelijkheid om je kruipruimte te isoleren is door gebruik te maken van schelpen. Schelpen beschikken van nature over een sterk isolerende werking en vormen bovendien ook nog eens het meest duurzame isolatiemateriaal dat er op de markt is terug te vinden. De schelpen worden in de kruipruimte geblazen door middel van een pomp.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven