Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie soorten

Ongeveer 10% tot 15% van de warmte gaat in oudere woningen verloren via de vloer. Dit is logisch aangezien de kruipruimte isoleren eerder een recente praktijk is. Als je een kruipruimte hebt, heeft die meestal meerdere ventilatieopeningen waardoor tocht ontstaat en je ruimte vochtig kan worden. Daarnaast is ook de grond zelf een bron van kou. Lees daarom hier meer over de kruipruimte isoleren!

Ga snel naar:
Voordelen kruipruimte isoleren
Kruipruimte isoleren: opties
Hoe kruipruimte isoleren?
Wat zijn alternatieven?
Kom in contact met vaklui!

 

Wat is kruipruimte isolatie?

Je kan isolatie op verschillende manieren in je kruipruimte of -kelder aanbrengen. Wil je graag blaasisolatie? Dan zal die naarmate de tijd vordert vanzelf egaliseren. Deze egale laag maakt je kruipruimte droger en zal ervoor zorgen dat de koude niet zo snel naar boven trekt. Daardoor geniet je in de rest van de woning ook van een constantere temperatuur.

Wil jij graag meer informatie over je kruipruimte isoleren? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact met komen met vaklui in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Voordelen kruipruimte isoleren

Een kruipruimte isoleren, kent heel wat voordelen. We sommen er hieronder enkele op:

  • Besparen op energiekosten
  • Geen koude vloer meer
  • Minder vatbaar voor vochtproblemen

 

PUR spuiten aan onderkant vloer

Kruipruimte isoleren: opties

Heb je voldoende kruipruimte om er zelf in te bewegen (eventueel kruipen), dan kan je de vloer rechtstreeks laten isoleren of overwegen zelf te isoleren. Je bevestigt dan dikke platen isolatiemateriaal onderaan tegen je vloer. Deze bevestiging is niet eenvoudig en moet duurzaam zijn.

Soms is het mogelijk om op te spuiten, de vloer wordt dan onderaan volledig bespoten met bv. PUR- of ander schuim. Eigenlijk zou je dan ook nog een dampscherm moeten plaatsen zodat je isolatiemateriaal volledig droog blijft. De meeste isolatieplaten hebben echter wel een geïntegreerd dampscherm, eventueel een aluminiumlaagje. Dan volstaat het om enkel de verbindingen af te tapen. Ook dit moet uiterst zorgvuldig gebeuren, vergeet daarbij vooral de aansluiting tegen de muren niet.

Betonnen en houten vloeren

Heb je een houten vloer? Dan kan je gewoon tussen de balken of spanten isoleren of stijve platen onderaan eenvoudig bevestigen. Houten en betonnen vloeren kun je aan de onderzijde isoleren. Bepaalde fabrikanten van isolatiemateriaal bieden een stappenplan aan om zelf de isolatie te plaatsen. Het is echter aangeraden om een gespecialiseerde isolatie-expert in te schakelen.

Hoe kruipruimte isoleren

Een isolatieteam zal kruipruimte isolatie aanbrengen en heeft daarom toegang tot de kruipruimte nodig. Zo gaan vaklui doorgaans te werk:

  • STAP 1: allereerst komt een isolatieteam ter plaatse om de kruipruimte voor te bereiden op de werken. Ze maken de ruimte schoon en zorgen ervoor dat alles klaar is om de werken te starten.
  • STAP 2: daarna beginnen ze de isolatie aan te brengen. Welk materiaal ze gebruiken, hangt af van jouw specifieke situatie. Op optrekkend vocht heeft op die manier geen kans meer.
  • STAP 3: binnen 1 dag is het team klaar met de werken. Na het isoleren zelf, controleren ze hun werkzaamheden en laten ze je kruipkelder netjes achter.

TIP: ben jij op zoek naar isolatie-specialisten? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

Wat zijn alternatieven?

Is je kruipruimte niet toegankelijk? Dan kan je deze ruimte gedeeltelijk of volledig (wanneer niet te groot) laten opvullen. Dan komt de isolatie op de ondergrond te liggen en krijg je nog steeds een vrije ruimte tussen isolatie en vloer. Condens of vocht zal zich opstapelen onder de isolatie en je vloer blijft dus droog. In dat geval zijn veelgebruikte isolatiematerialen isolatiechips, -schelpen of piepschuim EPS.

 

Laat je bijstaan door een isolatiespecialist!

Je kruipruimte isoleren, doe je best niet zelf. Deze klus vergt namelijk een heleboel ervaring en expertise. Daarom is het verstandig om een expert in te schakelen. Op die manier ben je zeker dat de werken correct zijn uitgevoerd. Hoe geniet je van de optimale prijs-kwaliteitverhouding? Door offertes te vergelijken!

Wil jij graag je kruipruimte laten isoleren? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken. Je kan gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten