Spouwmuurisolatie nieuwbouw

Wanneer je vandaag de dag een nieuwbouw plaatst is het belangrijk om stil te blijven staan bij het isoleren van de verschillende onderdelen van je huis. Wanneer je er in een dergelijke woning voor kiest om een spouwmuur te voorzien is het interessant om deze meteen op gepaste wijze te isoleren. Hoewel je er voor kan kiezen om de spouwmuur later te isoleren is het toch interessanter om deze meteen te voorzien van isolatieplaten. Zo ben je verzekerd van een meer dan degelijke isolatie en voorkom je extra kosten achteraf.

Bouwen volgens traditionele bouwmethode

Wanneer je beslist om vandaag de dag een nieuwbouw te realiseren kan je dat doen op verschillende manieren. Eén van deze mogelijkheden is door gebruik te maken van de traditionele bouwmethode. Deze methode omvat een binnenmuur, een spouw en een buitenmuur. Om er voor te zorgen dat er geen warme lucht via de spouw de woning verlaat is het belangrijk om deze op te vullen met behulp van isolatie. De isolatie wordt dan tegen de warme zijde van de binnenmuur aangebracht met behulp van speciale spouwhaken.

Gebruikmaken van een dampscherm of niet?

In principe kan je er vandaag de dag voor kiezen om spouwmuurisolatie bij een nieuwbouw op twee verschillende manieren aan te brengen. Je kan er voor kiezen om de spouwmuur volledig op te vullen met isolatie of je kan een deel van de muur vrij laten. In het laatste geval loop je echter het risico dat er alsnog sprake kan zijn van doorslaand vocht. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om aan beide kanten van de spouwmuurisolatie een dampscherm te plaatsen. Dat dampscherm moet er voor zorgen dat het vocht via de aanwezige openingen bovenaan en onderaan wordt afgevoerd waardoor er geen condens kan ontstaan. Wanneer je er voor kiest om de spouwmuur volledig op te vullen moet je rekening houden met de ventilatie van de kruipruimte. Ook bij een nieuwbouw verloopt deze doorgaans via de spouwmuur, maar door het isoleren wordt dit ventilatiekanaal geblokkeerd.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven