Spouwmuurisolatie tussenwoning

Veel mensen denken dat het isoleren van de spouwmuur bij een tussenwoning niet noodzakelijk is, maar dat is wel degelijk het geval. Ook bij een tussenwoning kan er namelijk warmteverlies optreden via de spouw waardoor de eigenaar van de woning te maken krijgt met een meer dan behoorlijke energiefactuur. Wil je graag het warmteverlies in huis beperken en beschik je over een niet-geïsoleerde spouw? In dat geval is het beslist de moeite waard om ook de spouwmuur van je tussenwoning van een doorgedreven isolatie te voorzien.

Beperkte besparing op gasverbruik

Door het isoleren van de spouwmuur bij een tussenwoning kan je rekenen op een beperkte besparing tussen de 10% en 12% op het gasverbruik op jaarbasis. De exacte besparing die kan worden gerealiseerd is echter afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Wanneer je graag de spouwmuur op zo voordelig mogelijke wijze wenst te isoleren is het ook steeds aan te raden om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende gespecialiseerde bedrijven. Onderling kan er namelijk niet alleen een verschil bestaan tussen de prijs van het isolatiemateriaal, maar eveneens tussen de werkuren die in rekening worden gebracht.

Kleine investering

De besparing tussen de 10% en 12% die kan worden gerealiseerd door het toepassen van spouwmuurisolatie mag dan vrij beperkt zijn, dit geldt eveneens voor het bedrag dat je hiervoor dient uit te geven. Daar komt bij dat investeren in spouwmuurisolatie niet alleen zorgt voor een beperking van het warmteverlies, daarnaast kunnen ook de omgevingsgeluiden in bijvoorbeeld een drukke stad worden beperkt. Ook wanneer je over een tussenwoning beschikt is het dan ook beslist de moeite waard om een investering in spouwmuurisolatie te doen. In deze situatie kan je, afhankelijk van de oppervlakte van de te isoleren muur rekening houden met een prijs van ongeveer €800 à €1000 euro.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven