Asbest subsidie voor agrariƫrs

Voor (agrarische) bedrijven gelden er steeds strengere regels wat betreft de aanwezigheid van asbest in de door het bedrijf gebruikte gebouwen. Gelukkig maar, want het is een materiaal dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid, maar wanneer een ondernemer rekening houdt met zijn portemonnee, is het vervangen van bijvoorbeeld asbestdaken een wat minder leuke klus.

Steunt de overheid financieel in het verwijderen van asbest?

Bij de overheid zijn er tal van fiscale regelingen omtrent het weg laten halen van asbest. Denk bijvoorbeeld aan de Milieu Investeringsaftrek, oftewel de MIA. De Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) is een andere regeling hiervoor. En wanneer er zonnepanelen in de plaats worden gezet, ondersteunt de overheid ook in de vorm van Energie-investeringsaftrek (EIA).

Zijn er ook subsidies voor het laten vervangen van asbest?

De subsidies omtrent het laten verwijderen of vervangen van asbest, zijn vaak niet nationaal maar regionaal geregeld. Wanneer je van plan bent de asbestplaten in je bedrijf onder handen te nemen, is het dus handig om op te hoogte te raken van de regionale regelingen omtrent asbest. Deze willen nog al eens verschillen en wie weet pakken ze in jouw provincie erg voordelig uit.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!
Zie ook: - Asbest in boerderij - Asbestinventarisatie - Subsidie asbest 2018

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio