Dakisolatie subsidie

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidies hebben te maken met het doel dat een gemeente of de Rijksoverheid wilt behalen. Voor particulieren gelden er daarom andere stimuleringsmaatregelen dan voor bedrijven of boerderijen. Wanneer je isolatie je energieverbruik drastisch laat dalen, is de kans groot dat een subsidie verkregen kan worden. Op voorwaarde dat deze subsidie bestaat in jouw gemeente of provincie natuurlijk.

Subsidies zijn zelden nationaal bepaald maar is de regio waar je woont bepalend voor het al dan niet verkrijgen van een dakisolatie subsidie. Voor je gaat isoleren loont het om na te gaan wat er in jouw gemeente van toepassing is, hoe je een aanvraag moet doen en vooral wanneer die moet gebeuren.

De financiële voordelen van dakisolatie

Subsidies zijn niet de enige financiële voordelen die dakisolatie met zich meebrengt. Het dak van een woning is vaak de grootste verliespost op gebied van warmte en energie. Een goede isolatie bespaart dus heel wat euro's uit op de energierekening. Daarnaast kan dakisolatie geplaatst worden aan het verminderde tarief van 6% BTW. Dit maakt dat de totale kostprijs vaak lager ligt dan verwacht. En gezien energie steeds duurder wordt, is de investering meestal op relatief korte termijn volledig terugverdiend. Zie ook pagina prijzen dakisolatie.

Waar beginnen?

Wil je dakisolatie gaan plaatsen, dan kan je beste beginnen met het aanvragen van een gratis offerte. Deze geeft je in één klap ook voldoende gegevens om een eerste stap richting de subsidie (indien beschikbaar) te zetten.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio