Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Ga je in jouw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Dan kon je de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aanvragen (budget beschikbaar enkel voor VvE-ers). De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. Je kunt subsidie van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 aanvragen. De Staatscourant publiceerde de regeling 'Subsidie Energiebesparing Eigen Huis' op 1 september 2016.

Voor wie?

Particuliere woning- en appartementseigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling.

Energiebesparende maatregelen en advies

De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvang je als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvang je subsidie als je advies inwint. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst (enkel nog mogelijk voor VvE-ers). Je kunt kiezen uit verschillende maatregelen:

- Energiebesparende maatregelen
Je neemt 2 of meer energiebesparende maatregelen om subsidie te kunnen ontvangen. Je kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Krijg tot 20% terug op de kosten die je moet maken.

- Aanvullende maatregelen Wil je een stap verder gaan? Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvang je extra subsidie.

- Zeer energiezuinig pakket
Ga je nog een stap verder? Voldoen jouw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie? Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Budget 2018

Er is geen budget meer beschikbaar voor woning-eigenaren en kunnen enkel alleen VvE-ers een aanvraag indienen voor deze subsidie. Er is ruim 2.3 miljoen euro verstrekt en is het totale budget voor VvE-ers 6 miljoen euro.

Aanvragen

Zodra je een aanvraag kan indienen kun je dit hier met je DigiD-account doen: het eLoket.

Opdrachtgever

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Met de subsidie stimuleert het ministerie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

Wat kost isolatie voor jouw woning?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!


Bron: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis

Bespaar tot wel 20%!

Vind en vergelijk bedrijven in je regio