Isolatie thermisch

Thermische isolatie is alle isolatie die als doel heeft het warmteverlies van de woning te verminderen. Dit is de belangrijkste isolatie omdat het een rechtstreekse invloed heeft op je energieverbruik en de bijhorende rekening. In veel huizen is de thermische isolatie dan ook het eerste waar werk van gemaakt wordt.

Materialen voor thermische isolatie

Er zijn heel wat materialen die gebruikt kunnen worden voor thermische isolatie. Afhankelijk van hun lambda waarde zullen ze beter of minder goed isoleren, maar dit is natuurlijk niet de enige criteria die meetelt. Ook de dikte waarin de isolatie geplaatst wordt en de precisie waarmee dit gebeurt, speelt een rol. Hoe meer kieren en gaten er blijven bestaan, hoe meer warmte er verloren zal gaan. Vaak wordt een combinatie van verschillende materialen gebruikt om dit soort koudebruggen te vermijden. De combinatie van isolatiepanelen met isolatie die in spuitbussen verkocht wordt, is ideaal om ervoor te zorgen dat elk gaatje volledig gedicht is.

Kosten voor thermische isolatie

De kosten die je moet uitgeven voor thermische isolatie, kan je makkelijk vooraf bepalen door een gratis offerte aan te vragen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voldoende informatie hebt om een goede vergelijking van de soorten isolatie te doen. Hoeveel oppervlak moet er geïsoleerd worden, met welke materialen, plaats je zelf of laat je dit door professionals doen? Allemaal zaken die de prijs zullen beïnvloeden en bepalen hoe nauwkeurig de vrijblijvende offerte is.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven