Drukweerstand
Iedereen die zijn of haar huis laat isoleren doet dit niet voor niks en wil graag gebruik maken van de voordelen van woningisolatie. Een bepalende factor voor goede woningisolatie is de drukweerstand. In dit artikel vertellen we wat dat precies inhoudt.
Het is je waarschijnlijk al wel opgevallen; steeds meer mensen kiezen er bewust voor om hun woning te laten isoleren. Een verstandige keuze, als we de Nederlandse overheid mogen geloven. De overheid juicht het namelijk toe. Toch is het niet zo dat je een huis met geïsoleerde wanden, vloeren en daken 100% geïsoleerd is. Dit hangt namelijk ook af van de drukweerstand, wat betrekking heeft op het isolatiemateriaal.
De voordelen van woningisolatie
De voordelen van woningisolatie zijn voor de meeste mensen wel duidelijk. Het levert jaarlijks veel geld op, doordat de er geen warmte onnodig verloren gaat. Dit komt omdat het isolatiemateriaal de warmte van binnenuit niet laat ontsnappen en de koude lucht van buitenaf niet binnen laat. Naast dat dit financiële voordelen voor de energierekening oplevert, wordt het milieu er ook nog eens beter van. Dit komt omdat je met het verminderen van het energieverbruik ook gelijk de CO2-uistoot verlaagt.
Wat is drukweerstand precies?
De voordelen die woningisolatie met zich mee brengt, klinken natuurlijk erg mooi. Wie wil er nu niet geld besparen? Om optimaal gebruik te maken van woningisolatie is de drukweerstand een belangrijke factor. De drukweerstand zegt iets over het isolatiemateriaal. Hoe hoger de drukweerstand, hoe minder koude lucht het van buitenaf doorlaat en warme lucht van buitenaf.
Met name bij de vloeren is drukweerstand erg belangrijk. Dit komt omdat de lucht hier tegen de onderkant van de vloer aandrukt, waardoor er erg veel druk op de isolatie wordt uitgeoefend. Tevens draagt een goede drukweerstand van de isolatiematerialen bij aan een langere levensduur.