Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

De prijzen voor isolatie

Benieuwd naar de gemiddelde kostprijzen voor isolatie? Dan zit je hier goed! Hier vind je onder andere de prijs voor spouwmuur-, dak-, vloerisolatie en isolatie voor de kruipruimte. Benieuwd hoeveel het kost en welke materialen er gebruikt worden? Lees dan gauw verder!

Ga snel naar:
Spouwmuurisolatie prijs
Dakisolatie prijs
Vloerisolatie prijs
Kruipruimte isolatie prijs

Schakel een isolatiespecialist in

 

1) Spouwmuurisolatie prijs

De prijs voor spouwmuurisolatie is sterk afhankelijk van het type woning en de totaal te isoleren oppervlakte. Bij spouwmuurisolatie worden vooral isolatieparels, PUR-schuim of glaswol gebruikt. De gemiddelde kostprijs voor dit soort isolatie schommelt tussen de € 15 à 30 per m² (excl. btw). Doorgaans mag je rekenen op de volgende projectprijzen:

 

Type woning Prijs (excl. btw, incl. uitvoering)
Appartement € 375 à 750
Rijwoning € 900 à 1.800
Halfopen bebouwing € 1.500 à 3.000
Vrijstaande woning € 2.250 à 4.500

 

2) Dakisolatie prijs

Wat bepaalt de kostprijs van dakisolatie? Voornamelijk het type isolatie (er zijn verschillende soorten dakisolatie), de totale oppervlakte van de werken en de bereikbaarheid van de klus zijn belangrijke prijsbepalers. Daarnaast speelt ook het type dak (hellend of plat) hierin een belangrijke rol. Beide situaties vergen namelijk andere technieken en isolatiematerialen. We bespreken hieronder alvast de 4 belangrijkste soorten dakisolatie:

 

OPTIE 1: glaswol isolatie

Er wordt in Vlaanderen heel veel glaswol gebruikt; een materiaal samengesteld uit gesmolten glasscherven met zand. Het is o.a. verkrijgbaar als isolatiedeken, maar komt ook voor in de vorm van isolatieplaten. De dekens zijn erg geschikt voor gebruik op oneffen oppervlaktes. Glaswol heeft een goed isolerend vermogen van 0.032 tot 0.040 W/mK.

⇒ Prijs: gem. € 10 à 20 euro per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

 

OPTIE 2: harde isolatieplaten

Isolatieplaten zijn voorgefabriceerd en komen in diverse formaten voor. Je klemt de harde platen simpelweg tussen het geraamte van het dak en/of bevestigt deze tegen de ondergrond. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende grondstoffen, zoals EPS, PUR en PIR. Isolatieplaten zijn geliefd omwille van hun dunne uitvoering zonder daarbij in te boeten aan isolatiewaarde. Die schommelt tussen 0.021 à 0.041 W/mK.

⇒ Prijs: gem. € 10 à 30 euro per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

 

OPTIE 3: rotswol

Vervolgens wordt ook rotswol vaak gebruikt om het dak te isoleren. Rots- of steenwol is opgebouwd uit vulkanisch gesteente. Het isoleert net iets beter dan glaswol, zowel akoestisch als thermisch. De isolatiewaarde van steenwol schommelt tussen de 0.031 à 0.044 W/mK.

⇒ Prijs: gem. € 20 à 35 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

 

OPTIE 4: spuitisolatie

Doorgaans is spuitisolatie PUR-schuim dat direct onder de dakconstructie wordt aangebracht. Bij het uitharden vormt het een waterdichte en tochtvrije laag aan de onderkant van je dak. Hierdoor kan er geen warmte meer ontsnappen langs dunne kieren en naden. Net daarom is spuitsisolatie een goede keuze voor moeilijk bereikbare plekken en hoeken. Spuitisolatie heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 0,023 à 0,032 W/mK.

⇒ Prijs: gem. € 15 à 30 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

 

Glaswol voor zolderisolatie

3) Vloerisolatie prijs

Er glipt heel wat warmte weg langs de vloer van je woning. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor vloerisolatie. Doorgaans spreken we over 2 verschillende wijzen om je vloer te isoleren. De prijs voor je isolatiewerken hangt dus nauw samen met de gekozen methode:

 

OPTIE 1: vloer langs onderen isoleren

Heb je een kelder of kruipruimte? Dan is isoleren langs de onderkant van de vloer de beste optie. Zo verandert er niets aan de opbouwhoogte van je vloer. Het plafond van de kelder isoleren kan met PUR-schuim of isolatieplaten op voorwaarde dat er een minimale stahoogte is.

⇒ Prijs: gem. € 15 à 40 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

 

OPTIE 2: vloer langs boven isoleren

Geen kelder of kruipruimte onder het huis? Dan moet je bovenop de vloer isoleren. Kies daarvoor de optie met als uitkomst de dunste vloeropbouw, zoals isolerende chapes, PUR-schuim of isolatieplaten. Vergeet hierbij niet dat je de huidige vloer een stuk zal moeten uitbreken om hierboven te kunnen isoleren.

⇒ Prijs: gem. € 15 à 40 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

TIP: heb je een kruipruimte, maar is die veel te krap om daarlangs de onderkant van je vloer te isoleren? Dan is kruipruimte isolatie een betere optie. Liever meteen professioneel advies over het isoleren van de vloer? Neem dan contact op met een isolatie expert.

 

Vloerisolatie

4) Kruipruimte isolatie prijs

Is je kruipruimte niet hoog genoeg om vloerisolatie te plaatsen (lager dan 35 à 40 cm hoogte)? Dan kan je kiezen voor bodemisolatie in de kruipruimte.

Welke isolatiematerialen worden in dit geval het vaakst gebruikt? Dat zijn EPS-parels (isolatiekorrels) of isolatieschelpen. De totale kostprijs is niet alleen afhankelijk van het type isolatiemateriaal, maar ook van de benodigde hoeveelheid en de bereikbaarheid van de klus.

⇒ Prijs: gem. € 20 à 50 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Ontvang advies op maat.

CONCLUSIE: welke isolatie kies ik nu het best?

Er zijn verschillende factoren die een bepalende rol spelen in je keuze. Niet alleen de isolatie prijs en -methode zijn belangrijk, maar ook het gewenste eindresultaat en het energielabel van je woning zijn cruciaal. Wil je weten hoe je al deze factoren het beste met elkaar verbindt? Doe dan een beroep op een isolatiespecialist. Die adviseert je over de verschillende mogelijkheden en isolatiesubsidies helpt je o.a. verder met je subsidieaanvraag, de montage van je isolatie, … Zo ben je zeker van een oplossing op maat!

Interesse? Kom in contact met een specialist actief in je regio via het onderstaande aanvraagformulier:

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten