Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie kopen

Wil je flink besparen op je energierekening, dan is isoleren een goede investering. Om er zeker van te zijn dat je de juiste isolatie aanschaft, kan je advies vragen bij een isolatiebedrijf. Dit bedrijf levert en bevestigt de materialen. Dit kan een voordeel zijn omdat je dan zeker weet dat het goed gebeurt, een nadeel is dat het duurder is dan wanneer je het zelf doet. Je kan daarom ook informatie inwinnen bij diverse winkels.

Ga snel naar:
Wat wil je isoleren?
Bij welke bouwmarkten kun je terecht?
Waarom isoleren?
Vooroordelen over isolatie
Offertes aanvragen

 

 

Wat wil je isoleren?

Schakel de hulp in van een isolatiebedrijf om vooraf te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor jouw project. Wat wil je isoleren? En welke soorten isolatie passen hier het best bij? Voor een dak bijvoorbeeld heb je andere isolatie nodig dan voor een vloer. Daarnaast is er ook een verschil tussen geluidsisolatie en thermische isolatie en speciaal materiaal tegen tocht. 

Hulp inschakelen van een isolatiespecialist? Dan helpen we je graag verder! Via ons aanvraagformulier brengen we je in contact met diverse experts actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Bij welke bouwmarkten kun je terecht?

Liever zelf je isolatiemateriaal aanschaffen? In Vlaanderen zijn diverse winkels en bouwmarkten waar je terecht kan. De meeste hebben een behoorlijk assortiment. In vrijwel alle winkels kan naast het meest bekende isolatiemateriaal glaswol, ook gekozen worden uit bijvoorbeeld steenwol en polystyreen. In deze winkels of bouwmarkten is altijd wel een medewerker aanwezig die je op deskundige wijze kan adviseren welk isolatiemateriaal je het beste kan aanschaffen.

 

TIP: laat je adviseren door een isolatiespecialist…

Zo ben je alvast zeker van het gebruik van de correcte materialen voor jouw isolatieklus. Daarnaast houdt een specialist ook rekening met de bestemming van de isolatie en de bouwkundige mogelijkheden van je woning. Gaat het bijvoorbeeld over het na-isoleren van je dak? Dan zijn de meest voor de hand liggende keuzes isolatiedekens of isolerende panelen.

Isolatie kopen? Vertrouw dan op de expertise van een isolatiespecialist. Die adviseert je over de beste opties voor jouw woonsituatie. Ontmoet je expert via ons contactformulier.

 

Waarom isoleren?

Isoleren is niet goedkoop, maar het is wel een cruciale stap bij het verduurzamen van je woning. Op termijn biedt kwalitatieve isolatie flink wat voordelen. Door de energiebesparing heb je binnen afzienbare tijd je investering helemaal terugverdiend. Andere voordelen van isoleren:

  • Lagere energiefactuur
  • Goed voor het milieu
  • Waardevermeerdering woning
  • Aangenamer wooncomfort (minder tocht & minder geluidsoverlast)

Overtuigd van de vele voordelen van isoleren? Neem dan vandaag nog contact op met een expert en geniet binnen enkele maanden van een goed geïsoleerde woning. Start hier je aanvraag.

 

Hellend dak isoleren

 

Vooroordelen over isolatie

Er bestaan een aantal vooroordelen over isolatie. Hieronder ontkrachten we alvast 3 van de meest hardnekkige:

 

VOOROORDEEL 1: zorgt isolatie voor vochtproblemen in huis?

Het is niet de isolatie die vochtproblemen in huis veroorzaakt, maar een gebrekkige ventilatie. Is er een gebrekkige afvoer van vervuilde lucht? Dan ontstaan vochtplekken, schimmels, onaangename geurtjes,… Deze problemen kun je makkelijk oplossen door af en toe het huis manueel te verluchten. De meest duurzame oplossing? Dat is investeren in een mechanisch ventilatiesysteem!

 

VOOROORDEEL 2: kan een woning te goed geïsoleerd zijn?

Een te goed geïsoleerde woning bestaat niet. Hoe meer een huis geïsoleerd is, hoe beter de warmte wordt vastgehouden en hoe minder gasverbruik, stookkosten en CO2-uitstoot ontstaan. In dit opzicht kan dus nooit sprake zijn van een ‘overgeïsoleerd’ huis. Wel is isolatie een flinke investering en kan je op een punt komen waarop je deze eigenlijk niet meer terugverdient. Isolatie is dus niet onbeperkt rendabel. Vb. heb je HR++ glas en wil je triple glas (dus HR+++ glas)? Dan wegen de kosten niet op tegen de extra isolering die triple glas biedt. Die ‘extra’ besparing per jaar is dus te verwaarlozen.

 

VOOROORDEEL 3: isoleren dikke materialen beter dan dunne materialen?

Om het juiste isolatiemateriaal te kiezen, is het verstandig om te letten op de lambda-waarde. Dit is de warmtegeleidingscoëfficiënt van het isolatiemateriaal. Hoe hoger de lambda-waarde van het materiaal, hoe meer warmte het materiaal geleidt. Materialen met een lage lambda-waarde isoleren dus beter dan materialen met een hoge lambda-waarde. Het kan zijn dat een dun materiaal een lage lambda-waarde heeft en beter isoleert dan dik materiaal.

 

Isolatie kopen? Vertrouw op het advies van een specialist!

Hoe kies je nu de beste isolatie voor je woning? Wel, daar helpt een vakspecialist je graag verder bij. Benader verschillende isolatiebedrijven in jouw regio en ontvang verschillende offertes op maat. Leg deze vervolgens naast elkaar, vergelijk tarieven, adviezen en materialen, en vind de beste expert voor jouw klus! Start je aanvraag hieronder!

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten