Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Asbest

Asbest wordt, in tegenstelling tot wat mensen denken, al sinds de oudheid gebruikt. Vanuit het oude Rome zijn al verhalen bekend over asbest als onbrandbare stof, toegepast als lijkwade van koningen. Op deze manier werd de as van de overledene bv. niet vermengd met de as van de kleding. Echter is ondertussen bekend dat het schadelijk is voor je gezondheid. Wat moet je hieraan doen? Ontdek het in dit artikel!

Ga snel naar:
Asbest in huis: wat doen?
Wat kost het verwijderen van asbest?
Ontvang snel en vrijblijvend offertes

 

 

Wat is asbest?

Na de Tweede Wereldoorlog is asbest veel gebruikt in de bouw, terwijl al jaren daarvoor werd gewaarschuwd voor de gevaren. Pas in de jaren ’80 is asbest verboden. Als je ervoor kiest om een woning te isoleren, is het dus goed mogelijk dat je asbest tegenkomt. De overheid kan tijdens een willekeurige inspectie of na een klacht van omwonende flinke boetes uitdelen als je hier als woningeigenaar verkeerd mee omgaat.

Doorgaans laat je dit dus over aan een erkend vakbedrijf. Zo’n partij heeft een SC-530/540 certificering, waarmee zij toestemming van de overheid hebben om asbest uit een bouwwerk te verwijderen. Kom vrijblijvend in contact met zo’n bedrijf via onze offerteservice.

 

Wat moet ik doen als ik asbest in mijn huis heb?

Voor eind 2024 moeten in Nederland alle asbestdaken zijn verwijderd en vernietigd. Dit is de verantwoordelijkheid van de woningeigenaar zélf. Als je nu dus weet dat er asbest op of in je huis aanwezig is, doe je er goed aan om dat zo snel mogelijk te laten verwijderen. Weet je dit niet zeker? Laat dan een erkende partij langskomen voor een asbestinventarisatie.

 

Wat kost het laten verwijderen van asbest?

Een oppervlak tot 35 vierkante meter aan asbesthoudend materiaal mag je zelf verwijderen, mits hierbij geen asbestvezels vrij kunnen komen. Je moet het materiaal dus intact kunnen loshalen, bijvoorbeeld door schroeven los te draaien. Wanneer het over grotere oppervlakken gaat of als het materiaal niet intact blijft bij verwijdering, is het verplicht een gecertificeerd bedrijf in te schakelen. Je mag dan rekenen op een richtprijs van € 20 per m².

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers