Isolatieglas problemen
Indien je er voor kiest om isolatieglas te plaatsen in je huis kan je met vervelende problemen geconfronteerd worden. Wij hebben enkele van deze problemen voor jou op een rijtje gezet en geven je graag aan hoe je het risico kan beperken of de problemen zelfs kan voorkomen.
1. Is het huidige kozijn geschikt?
Het eerste probleem waar je mee te maken kan krijgen gaat schuil in het kozijn waar gebruik van wordt gemaakt of eigenlijk beter gezegd is de zogenaamde sponning. Wanneer je over een kozijn beschikt dat reeds over een bepaalde ouderdom beschikt en die specifiek werd toegepast voor het plaatsen van enkele beglazing is de kans groot dat de sponning niet voldoende breed zal zijn om dubbel of driedubbel glas in te plaatsen. In dat geval moeten er dus enkele voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd waarbij de sponning breder wordt gemaakt. Houd er dus rekening mee dat dit extra kosten met zich gaat meebrengen.
2. Opgepast bij het zelf plaatsen van isolatieglas!
Steeds meer mensen kiezen er voor om zelf het aangekochte isolatieglas te plaatsen. Op deze manier hopen ze het prijskaartje enigszins te kunnen beperken. Het moet echter gezegd worden dat het zelf plaatsen van isolatieglas vrij gevaarlijk is. Niet alleen zijn de ramen die geplaatst moeten worden vaak bijzonder groot, daarnaast zijn ze ook messcherp. Plaats isolatieglas dan ook nooit zonder passende bescherming aan te trekken en zorg er voor dat er altijd iemand is om te helpen. Op je eentje isolatieglas plaatsen is namelijk bijna onmogelijk.
3. Welke problemen kunnen opduiken met isolatieglas?
Wanneer je er voor kiest om hoogrendementsglas te plaatsen in je huis dien je er rekening mee te houden dat deze niet over een oneindige levensduur beschikt. Over het algemeen kan je rekening houden met een levensduur van tussen de 20 en 30 jaar. Op een bepaald ogenblik kan het echter voorkomen dat er vocht weet door te dringen tot in de isolerende ruimte van het glas. Wanneer dit gebeurt zullen er wazige vlekken ontstaan die niet alleen de uitstraling beïnvloeden, maar die ook ten koste gaan van het rendement. Het ontstaan van vocht in de beglazing wijst er doorgaans op dat het glas aan vervanging toe is.