Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie problemen

Tijdens het plaatsen van vloerisolatie kan je te maken krijgen met tal van verschillende problemen. In het merendeel van de gevallen is de oplossing echter niet ver te zoeken. Wij zetten de belangrijkste problemen die kunnen optreden voor jou op een rijtje en geven je meteen een goede indruk van de meest geschikte oplossing.

1. Oneffen vloerstructuur

Het meest voorkomende probleem bij het isoleren van een vloer gaat schuil in het feit dat deze niet over een effen oppervlak beschikt. Oneffenheden in de vloer kunnen er namelijk voor zorgen dat je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van isolatieplaten. Pas je het isolatiemateriaal toch op deze manier toe, dan zal je de platen moeten combineren met PUR-schuim. Dit schuim moet er dan voor zorgen dat de mogelijke gaten en groeven alsnog worden opgevuld waardoor warmteverlies of opstijgend vocht geen kans maakt. Hoe dan ook, rekening houden met de structuur van de vloer die je wenst te isoleren is dus steeds erg belangrijk.

2. Geen beschikbare ruimte aan onderzijde van vloer

Lang niet iedereen beschikt over de mogelijkheid om vloerisolatie aan de onderzijde aan te brengen. Na-isoleren is in het geval van bijvoorbeeld een betonvloer zonder aanwezige kruipruimte nagenoeg onmogelijk. Dit hoeft echter geen groot probleem te vormen. Je kan er namelijk vandaag de dag ook voor kiezen om vloerisolatie aan te brengen bovenop de bestaande vloer. Dit kan in de vorm van een isolatietapijt die wordt geplaatst onder het laminaat, maar je kan ook kiezen voor een zogenaamde dekvloer. Je dient er wel rekening mee te houden dat de ruimte in dit geval kleiner wordt waardoor plinten en deuren aangepast zullen moeten worden.

3. Vochtige omstandigheden

De ruimte onder de vloer is één van de meest complexe ruimtes in een huis. Het staat er bijvoorbeeld om bekend vaak een zeer luchtige omgeving te zijn die ongedierte kan aantrekken. Omwille van deze reden en in het bijzonder omdat vocht een grote impact kan hebben op de isolatiewaarde van bepaald isolatiemateriaal is het zo dat je er in een dergelijke situatie maar beter voor kan kiezen om gebruik te maken van isolatiematerialen die vochtbestendig zijn. XPS is daar een mooi voorbeeld van en is bovendien ook nog eens drukvast.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten