Kozijnen van aluminium isolatiewaarde

Om te bepalen hoe isolerend een kozijn is, wordt gekeken naar de U-waarde van het kozijn. Deze U-waarde is bij ieder type kozijn verschillend, maar er zijn bepaalde gemiddelden waarnaar gekeken kan worden die rechtstreeks gelinkt zijn aan het materiaal. Deze zogenaamde U-waarden geven een zicht op het warmteverlies dat ontstaat over de oppervlak van één vierkante meter wanneer de temperatuur buiten met 1 graad Kelvin verschilt van de temperatuur binnen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn zal isoleren. Volgens het Bouwbesluit moeten kozijnen een U-waarde hebben die lager ligt dan 4.2. Natuurlijk is het in je voordeel om een kozijn te hebben met een zo laag mogelijke U-waarde, gezien dit een aanzienlijke besparing kan opleveren.

Kozijn van aluminium

De isolatiewaarde van aluminium kozijnen

Een standaard aluminium kozijn heeft een U-waarde van 6. Dit is erg hoog en voldoet niet aan de Nederlandse normen. In realiteit echter wordt een aluminium kozijn nagenoeg altijd voorzien van een koudebrugonderbreking waardoor de U-waarde verlaagd kan worden tot 1.7. Het principe van de koudebrugonderbreking is eenvoudig. Het zorgt ervoor dat de binnen- en buitenzijde van het kozijn elkaar niet aanraken gezien aluminium een sterke geleider is en anders veel kou zou doorgeven.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven