Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie kelder

De grond is kouder dan de buitenlucht. Wanneer een kelder wordt gebruikt als woon- of werkruimte of anderszins wordt verwarmd, is het dan ook zeer sterk aan te bevelen om deze goed te isoleren. Als dit niet of niet goed wordt gedaan, zal veel van de warmte verloren gaan in de aarde.

Wanneer de kelder isoleren?

Zoals gezegd kun je een kelder het beste isoleren als deze wordt verwarmd. Dit kan om tal van doeleinden zijn. Tegenwoordig wordt een kelder vaak gebruikt als relaxkamer waar bijvoorbeeld een thuisbioscoop wordt gemaakt. Ook komt het voor dat er een muziekkamer van wordt gemaakt, een hobbykamer of een speelkamer. Maar ook als de kelder wordt gebruikt om te slapen, te wonen of te werken is het sterk aan te raden deze te isoleren. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor niks aan het stoken bent en dat de warmte niet direct alweer verloren gaat.

Is een kelder door mijzelf te isoleren?

Het vervelende aan een kelder is dat deze zich ondergronds bevindt. Je kunt dus niet bij de buitenmuur van de kelder. Wanneer de kelder de beschikking heeft over een spouwmuur, kun je zelf de spouw volspuiten met isolatiemateriaal. Dit is echter behoorlijk lastig en aan te raden is om dit uit te besteden. Het materiaal moet op een juiste druk worden ingebracht en op een dusdanige wijze dat het materiaal goed wordt verspreid over de gehele spouw. Wanneer dit niet goed gebeurt zal een deel van de muur immers ongeïsoleerd blijven en verlies je alsnog warmte. Je kunt dan dus wel in eerste instantie goedkoper uit zijn, maar zal dan alsnog hogere stookkosten hebben dan strikt noodzakelijk zou zijn.

Wanneer je geen spouwmuur als keldermuur hebt, zou je de keldermuur wel goed zelf kunnen isoleren. Je kunt dit doen door tegen de muur van binnenuit isolatieplaten te schroeven. Je maakt dan als het ware een voorzetwand die de warmte tegenhoudt. Je verliest hiermee wel een oppervlak (de muur wordt tien tot twintig centimeter breder), maar als de kelder ruim genoeg is zal dit niet snel een probleem zijn.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten