Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Goedkope isolatie

Het is zeker mogelijk om goedkoop te isoleren, maar dan moet je er zelf wat meer tijd in steken. Tegenwoordig is dankzij het internet relatief goedkoop isolatiemateriaal verkrijgbaar. Het nadeel is dan alleen wel dat je alles zelf moet doen, maar je kunt er wel flink geld mee besparen dan wanneer je het werk zou uitbesteden en een bedrijf het voor je regelt.

Waar koop je goedkoop isolatiemateriaal?

Goedkope isolatie hoeft zeker niet slechte isolatie te betekenen; het aanbod op internet is reusachtig. Vroeger werd je min of meer gedwongen om in de buurt isolatie door een bedrijf te laten plaatsen, maar tegenwoordig is het compleet anders. Online kun je uit tientallen, zo niet honderden winkels kiezen waar isolatiemateriaal verkrijgbaar is, waardoor je flink kunt besparen op de inkoopkosten van het materiaal. Wanneer je in een zoekmachine de term ‘isolatiemateriaal’ invoert zie je direct al webshops waar het materiaal verkrijgbaar is. Let wel op dat je niet meteen de goedkoopste webshop pakt, maar let vooral ook op de betrouwbaarheid van de webshop en de kwaliteit van het materiaal.

Welke isolatiemateriaal is het beste?

In Nederland maken we vooral gebruik van glaswol en steenwol voor isolatie. Glaswol wordt van zand en gerecycled glas gemaakt. Door deze materialen is het materiaal dan ook niet brandbaar, wat het heel geschikt maakt voor isolatie in woningen. Glaswol is ook nog eens heel licht, waardoor het eenvoudig zelf te plaatsen is. Steenwol wordt van gesteente gemaakt en de wat duurdere steenwol merken maken zelfs gebruik van vulkanisch gesteente. Het materiaal is onbrandbaar doordat de vezels uit gesteente zijn gemaakt. Het stoot hierdoor ook water af, waardoor er geen vocht doorheen kan. Steenwol heeft ook nog eens een isolerende werking op geluid. Het laat namelijk ook geen geluid door en kaatst geluidsgolven terug. Deze twee materialen zijn dan ook uitstekend geschikt voor woningisolatie.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten