Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie appartement

Omdat de prijzen van gas en stroom tegenwoordig behoorlijk hoog zijn, kan het lonen om gebruik te maken van isolatie. Door middel van het isoleren van je appartement kun je flink op de energiekosten besparen.

In iedere woning zijn wel zwakke plekken te vinden waar warme of koude lucht gemakkelijk van buiten naar binnen komt. Als dit het geval is betekent dat de verwarming dit moet compenseren, waardoor je meer geld aan energie kwijt bent dan eigenlijk zou moeten.

Hoe werkt het isoleren?

In de meeste gevallen wordt er glaswol of glaswolvlokken in de spouwgaten van de muren gespoten. Deze stof weert water en warme en koude lucht, waardoor je zeker weet dat er geen warmte meer in huis verloren gaat.

Indien het appartement gebruik maakt van spouwmuren, worden hier gaten in geboord. Wanneer je geen gebruik maakt van de spouw, zou je eventueel met een isolerende spray kunnen gaan werken. Ook is de’vorm’ van het appartement bepalend voor de moeilijkheidsgraad van de verbouwing. Wél is het zaak dat de opdracht goed uitgevoerd wordt. Anders heeft de lucht van buitenaf alsnog vrij spel, waardoor de besparing uiteindelijk tegenvalt.

Wat van voordelen levert het op?

Het belangrijkste voordeel van isoleren is kostenbesparing. In principe wordt de ongewenste kou en warmte buiten de deur gehouden. Dit betekent dat de verwarming minder hard hoeft te werken om de kamer op temperatuur te houden, waardoor de stookkosten zullen afnemen. We hebben het misschien over een aardige investering in jouw woning, maar deze investering betaalt zich in de toekomst terug. Daarbij draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Een ander bijkomend voordeel is dat je woning meer waard wordt omdat het energielabel verbetert.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten