Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Asbestinventarisatie

Asbest, we hebben er tegenwoordig allemaal wel de dramatische verhalen over gehoord. Tientallen jaren terug was het echter normale praktijk om nieuw te bouwen huizen te voorzien van asbest. Asbest werd vooral gebruikt voor golfplaten op schuren, maar in huizen werd het ook gebruikt voor bijvoorbeeld schoorstenen, bloembakken, warmhoudplaatjes. Rondom huizen werd het nogal eens gebruikt als ondergrond voor wegen; door cementfabrieken werd het asbestafval gratis weggegeven (zodat zij het niet hoefden af te voeren) waarbij het door bedrijven en particulieren voor tal van doeleinden verbruikt werd.

Asbest verwijdering begint altijd eerst met een inventarisatie. Om te weten of er ook nu nog asbest in je woning aanwezig is, kun je een asbestinventarisatie laten opmaken.

Asbest afgesloten terrein

Wat zijn de gevaren van asbest?

Asbest in bouwwerken is heel zo schadelijk nog niet, zolang je het maar met rust laat. Asbest bestaat uit talloze microscopisch kleine vezels en dat zijn de schadelijke elementen uit het asbest. Zolang het asbest intact is en dus niet gesloopt, doorgezaagd of op een andere manier bewerkt wordt, is het prima te vertrouwen. Het probleem ontstaat wanneer het wordt bewerkt, dan kan het materiaal onder andere kanker veroorzaken.

Hoe kom ik van mijn asbest af?

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die asbest op een professionele manier kunnen verwijderen. Je betaalt hier fors voor vanwege de grote voorzichtigheid die geboden is bij het verwijderen van asbest om verspreiding te voorkomen. Het kan misschien om financiële redenen aantrekkelijk zijn om het zelf voorzichtig te verwijderen, maar begin daar absoluut niet aan. De microvezels waar asbest uit bestaat zijn erg gevaarlijk en komen door bijna elke vorm van bescherming heen. Twijfel er dus niet eens over en laat het gewoon door een professioneel bedrijf met kennis van zaken verwijderen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers