Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Asbestonderzoek Type 0

Een type nul onderzoek naar asbest is meestal van toepassing bij de verkoop van een woning of bedrijfspand. Dit onderzoek wordt ook wel een asbestonderzoek Type 0 genoemd. Het doel van dit basisonderzoek is om vast te stellen of er überhaupt sprake is van asbest in het desbetreffende pand. Het is dus een oppervlakkig onderzoek.

Wat is het doel?

Het doel van dit basisonderzoek is om door het snel scannen van een pand vast te stellen of er wel of niet asbest aanwezig is in het gebouw. Dit wordt puur en alleen op zicht gedaan. Mocht er asbest worden vastgesteld dan kan op basis hiervan er over worden gegaan tot een asbestonderzoek Type A of Type B. Ook kan aan de hand hiervan vaak al een kostenplaatje worden samengesteld.

Wanneer moet een asbestonderzoek gedaan worden?

Het basisonderzoek wordt vooral gedaan bij particuliere woningen. Mocht je je woning willen verkopen en ben je niet zeker van het aan- of afwezig zijn van asbest in je isolatiemateriaal kan je voor dit onderzoek kiezen om zo meer garantie mee te geven aan de koper van je woning. Voor bedrijfspanden wordt meestal direct over gegaan op een asbestonderzoek type A.

Lees verder: asbestonderzoek Type 0

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers