Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Asbestonderzoek Type A

Een asbestonderzoek type A wordt uitgevoerd als er wellicht risico op asbest is. Het wordt ook wel risico-analyse genoemd. Dit is dus een vrij oppervlakkig onderzoek.

Waar wordt er naar gekeken?

Bij dit onderzoek wordt alleen gekeken en/of gezocht naar asbest die direct waarneembaar is. Er worden geen grote werkzaamheden uitgevoerd om bijvoorbeeld bij eventuele asbest in wanden te komen. Echter er kan wel wat licht sloopwerk bij komen kijken om zo het asbestprobleem zo goed mogelijk vast te stellen in voorbereiding op een eventueel onderzoek van het Type B. Er worden vervolgens verscheidene monsters afgenomen die worden beoordeeld in een laboratorium. Op deze manier wordt het risico dat de aanwezige asbest met zich meedraagt beoordeeld.

Er is asbest aanwezig, wat nu?

Als er asbest wordt vastgesteld hoeft er niet altijd direct een groot risico te zijn. Is er wel acuut risico dan is sanering een vereiste. Mocht het niet van acuut risico zijn kan je als woningeigenaar een zogenaamd asbestbeheersingsplan op stellen. Als je geen plannen hebt om je woning te renoveren of te verbouwen kan je door middel van zo een plan je eigen veiligheid garanderen. Dit is vooral ook van belang in bedrijfspanden. In dit plan moet onder andere staan wat wel en niet mag gebeuren, zo is bijvoorbeeld boren in de muren dan vaak verboden. Daarnaast moet er in zijn opgesteld hoe vaak het asbest opnieuw wordt geanalyseerd. Dit moet minstens één keer per jaar gebeuren. Eventueel kan op basis hiervan verdere stappen worden ondernomen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers