Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bodemonderzoek

Een bodemonderzoek is een veel voorkomend iets in de bouw. Vaak dient dit om vast te stellen of de grond geschikt is voor een fundering. Er zijn echter veel verschillende soorten bodemonderzoeken. Elk met zijn eigen doel. Ook op particulier gebied kan een grond- of bodemonderzoek soms resultaat opleveren.

Waarvoor wordt een bodemonderzoek uitgevoerd?

Er zijn veldonderzoeken die dienen tot het vaststellen van het waterpeil, hier kom je als particulier niet echt mee in aanraking. Dan is er een onderzoek dat een zogenaamde schonegrondverklaring moet opleveren. Dit kan van belang zijn bij nieuwbouw om vast te stellen of de grond niet vervuilt is en gezond genoeg is om te leven. Naast deze twee kan er ook bodemonderzoek worden uitgevoerd bij reeds bestaande gebouwen om funderingen te inspecteren of ter begeleiding van saneringen of ontgravingen.

Waarom een bodemonderzoek uitvoeren?

Voor particulieren kan een bodemonderzoek raadzaam zijn als je je woning wilt verkopen. De staat van de grond kan namelijk van invloed zijn op de waarde van je woning en de grondoppervlakte er omheen. Mocht de grond echt verontreinigd zijn dan ben je dit verplicht te melden aan potentiële kopers. Ook als je wilt aanbouwen of verbouwen ben je vaak verplicht om een bodemonderzoek uit te voeren alvorens te beginnen met de bouwwerkzaamheden. Mocht je nog een rapport in je bezit hebben met een negatieve uitslag voor verontreiniging en is dit rapport niet ouder dan vijf jaar, dan kan je deze inleveren bij het aanvragen van een (ver)bouwvergunning.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten