Vloeren brandveilig (hout)

Naast isolerend is het ook van groot belang dat vloeren brandwerend zijn. Helemaal voor houten vloeren is dit een belangrijk iets om rekening mee te houden. Er zijn een aantal eisen gesteld aan (houten) vloeren om brandveiligheid te garanderen.

Wat zijn de eisen?

Vanuit de overheid is de eis voor brandveiligheid omtrent vloeren dat een vloer het 30 tot 60 minuten vol moet houden in geval van hitte door rook of vuur. De vloer mag in deze tijd niet bezwijken, maar mag het vuur ook niet doorlaten om zo als geleider te fungeren. Een brand kan van meerdere zijden komen, de kant waar de brand niet vandaan komt mag gedurende bovengenoemde tijd ook niet warmer dan 140C graden worden.

Hoe wordt brandveiligheid gegarandeerd?

Brandveiligheid van vloeren wordt gegarandeerd door het gebruik van onder andere minerale wol en andere isolatiematerialen. Daarnaast moeten kieren en gaten goed worden afgedicht om zo de vlammen of rook geen kans te bieden. Om de brandwering te verhogen kan er plaatmateriaal aan de onderkant worden bevestigd. Vooral bij houten vloeren is dit van groot belang.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven