Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuurlijke isolatiematerialen: Cellulose of papiervlokken

Cellulose is eigenlijk gewoon een hip woord voor vermalen papier. Hiervoor gebruikt men over het algemeen gerecycled krantenpapier, waardoor cellulose eigenlijk heel milieuvriendelijk is. Het krantenpapier krijgt hiermee immers een nieuwe bestemming, al zou het zonder bestemming als cellulose waarschijnlijk ook wel een of andere nuttige bestemming krijgen; papier is bovendien heel goed te recyclen tot nieuw papier.

Hoe werkt isoleren met cellulosevlokken?

Doordat cellulose zo compact en klein van omvang is, is het zeer geschikt om in kleine compartimenten te worden gespoten. Vaak wordt dit dan ook gebruikt om bijvoorbeeld spouwmuren te isoleren. De vlokken worden hiertoe middels kleine openingen in de spouwmuur gespoten. De druk waarmee dit gebeurt is van dusdanige grootte dat de vlokken op alle plaatsen komen, maar niet alles aan gort wordt gespoten. De vlokken worden een klein beetje vochtig gemaakt door wat water toe te voegen waardoor het zich goed kan hechten aan de binnen- of buitenmuur. Bovendien wordt er een speciaal zout toegevoegd om het materiaal brand- en vochtwerend te maken om zo schimmels geen kans te geven. Bijkomend voordeel is dat het zogenaamde boorzout ongedierte afschrikt.

cellulose isolatie

Wat kost isoleren met cellulosevlokken?

Cellulose wordt vooral gebruikt als isolatiemateriaal om geluid te dempen. De thermische isolatiecapaciteit is lang zo goed niet als die van synthetische materialen, waardoor het eigenlijk ongeschikt is als isolatiemateriaal voor buitenmuren. Het zou dus wel in de spouwmuren gebruikt kunnen worden, maar dit komt niet heel vaak voor. Doordat het zo goedkoop is kan relatief eenvoudig en voordelig een goede akoestische isolatie worden aangebracht als er op dit moment een verdieping is met een niet geïsoleerde vloer. Het materiaal wordt simpelweg ingespoten en klaar is de isolatie.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten