Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie checklist

Wanneer je van plan bent om het dak van je woning te isoleren zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Omdat er bij het plaatsen van dakisolatie bijzonder veel komt kijken hebben we een overzicht gemaakt van alle punten waar je beter even bij stil kunt staan.

Dak herstellen

  • Voorzie gepaste hulpmiddelen bij het zelf isoleren

Wanneer je er voor kiest om het plaatsen van dakisolatie niet uit te besteden, maar het zelf uit te voeren dien je in ieder geval gepaste hulpmiddelen te voorzien. Denk hierbij niet alleen aan veilige schoenen, maar ook aan een gepaste ladder of stelling.

  • Welk daktype heb je?

De manier waarop een dak kan worden geïsoleerd is sterk afhankelijk van het type dak waarover je beschikt. Vooraleer isolatiemateriaal te bestellen is het dan ook bijzonder belangrijk om hier rekening mee te houden. Een plat dak kan zowel van binnen als langs buiten worden geïsoleerd terwijl dat bij een schuin of hellend dak dit niet het geval is.

  • Welk isolatiemateriaal gebruiken?

Wanneer je dakisolatie gaat plaatsen is het eveneens belangrijk om te bekijken welk isolatiemateriaal nu precies het interessantst is. Veel mensen die er voor kiezen om hun dak te isoleren kiezen steevast voor het gebruik van glaswol of steenwol, maar er bestaan ook nog andere mogelijkheden. Wat bijvoorbeeld te denken van isolatieplaten die aan de binnenkant worden aangebracht? Let wel, tussen de verschillende isolatiematerialen kan er sprake zijn van een aanzienlijk prijsverschil.

  • Maak de ruimte vrij

Tot slot nog een zeer belangrijk aandachtspunt. Wanneer je dakisolatie gaat plaatsen of wenst te laten plaatsen is het zeer belangrijk dat de ruimte onder het dak wordt leeggemaakt. Tijdens het aanbrengen van de dakisolatie kan er heel wat stof worden veroorzaakt en daarnaast is het belangrijk om een bepaalde bewegingsvrijheid te hebben. Verwijder dan ook alle obstakels die het isoleren in de weg kunnen staan.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers