Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelisolatie checklist

Steeds meer gezinnen kiezen er bewust voor om de gevel van hun huis te voorzien van speciale gevelisolatie. Wanneer jij er eveneens aan denkt om dergelijke isolatie te plaatsen zijn er een aantal factoren waar je steevast rekening mee zal willen houden. We zetten de belangrijkste punten op dit vlak graag even voor jou op een rijtje.

Muurisolatie doorsnee

  • Keuze tussen binnen- of buitenisolatie

In eerste instantie moet je een keuze maken tussen isolatie die aan de binnen- of aan de buitenkant van de gevel wordt aangebracht. Hoewel dit eerder een persoonlijke keuze is moet het wel gezegd worden dat buitenisolatie doorgaans veel interessanter is dan isolatie die aan de binnenzijde van de gevel wordt aangebracht.

  • Isolatie van de spouw of gevelisolatie?

Wanneer je over een oudere woning beschikt kan je er meer dan waarschijnlijk ook voor kiezen om spouwmuurisolatie aan te brengen. Dergelijke isolatie is eveneens zeer interessant, maar wat veel mensen niet weten is dat het probleemloos kan worden gecombineerd met gevelisolatie. Op deze manier wordt immers een nog aantrekkelijker rendement gerealiseerd.

  • Keuze van het materiaal

Een zeer belangrijk gegeven waar je graag rekening mee zal willen houden heeft betrekking tot de keuze van het isolatiemateriaal. Je kan er voor kiezen om aan de binnenzijde van de gevel gebruik te maken van gipskartonplaten, maar aan de buitenzijde is de keuze op vlak van isolatiematerialen nog veel aanzienlijker. Denk hierbij namelijk niet alleen aan gevelbepleistering, maar ook aan bijvoorbeeld houten gevelbekleding, gevelpanelen uit metaal of kunststof, een nieuwe buitenmuur en ga zo maar door. Let wel, je keuze op dit vlak zal mede bepalend zijn voor het kostenplaatje.

  • Berekening van het kostenplaatje

Vergis je niet, het isoleren van je gevel kan een niet onaanzienlijk kostenplaatje met zich meebrengen. Gevelisolatie mag dan door de jaren heen goedkoper geworden zijn, dat neemt niet weg dat de te isoleren oppervlakte doorgaans vrij groot kan zijn. Door gebruik te maken van subsidies die door de gemeente worden toegekend kan het prijskaartje van gevelisolatie tevens een stukje worden beperkt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten