Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie checklist

Indien je van plan bent om je kruipruimte te (laten) isoleren kan het geen kwaad om op voorhand even een kleine checklist op te maken met zaken die je absoluut niet over het hoofd mag zien. Uiteraard zal je reeds even willen nadenken over het type isolatiemateriaal waar je precies gebruik van zal maken, maar er is meer. In dit artikel voorzien we een korte checklist met enkele punten die je bij het isoleren van je kruipruimte niet over het hoofd mag zien.

  • Toegang tot kruipruimte vrijmaken

De toegang tot de kruipruimte mag zich dan over het algemeen wel op een vrij praktische plaats bevinden, dat wil niet zeggen dat het altijd vlot toegankelijk is. Wanneer deze zich bijvoorbeeld in een opbergruimte onder de trap bevindt is de kans groot dat er heel wat materiaal in de weg staat. Zet dit uit de kant zodat de ruimte bereikbaar is en bespaar op die manier heel veel tijd op de dag dat er wordt geïsoleerd.

  • Isolatiemateriaal voorzien

Wat je uiteraard niet mag vergeten is isolatiemateriaal voorzien. Wat dit betreft kan je een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan isolatiematten, maar ook aan chips, parels en schelpen. Zorg er voor dat je voor het bestellen goed opmeet (of laat opmeten) hoeveel isolatiemateriaal je precies nodig hebt. Alles wat je in kleinere hoeveelheden nadien moet bijbestellen gaat immers gepaard met een hogere kostprijs.

  • Mogelijke extra benodigdheden

Wanneer je er voor kiest om zelf de kruipruimte isolatie aan te brengen dien je er mogelijk rekening mee te houden dat er nog enkele extra benodigdheden voorzien moeten worden. Wanneer je bijvoorbeeld isolatieparels of isolatiechips wilt plaatsen kan het nodig zijn om een pomp te voorzien. Ook klein materiaal zoals een zaklamp kan noodzakelijk zijn om de isolatie op zo eenvoudig mogelijke wijze te kunnen plaatsen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten