Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie checklist

Ben je overtuigd door de vele interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van vloerisolatie en wil je het dan ook graag zelf toepassen in je huis? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de inhoud van deze checklist. We geven je in ieder geval graag een goed beeld van de verschillende isolatiematerialen alsook wat te doen wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming.

Warme vloeren

  • Welk materiaal gebruiken?

Wanneer je vloerisolatie wenst te plaatsen in huis zal je in eerste instantie goed moeten nadenken over het isolatiemateriaal waar gebruik van zal worden gemaakt. Wat dat betreft kan je een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

  • Isolatieplaten of EPS platen
  • Gespoten PUR
  • Isolerende chape of isolatiebeton

Voor welke van deze isolatiematerialen je uiteindelijk zal kiezen is een beetje afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Bovendien speelt ook het prijskaartje beslist een niet onbelangrijke rol in deze keuze. Wat dat betreft kunnen we niet anders dan vaststellen dat isolatieplaten het voordeligst zijn met een gemiddelde prijs van €8 tot €12 euro per vierkante meter.

  • Zeker in combinatie met vloerverwarming!

Er wordt bijzonder vaak getwijfeld over het nut van vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie. Toch is dat eigenlijk zeer vreemd. Net wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming is het namelijk zeer belangrijk om je vloer op passende wijze te isoleren. Bij het plaatsen van vloerverwarming worden er immers leidingen met water onder de vloer aangebracht. Ondanks het feit dat warmte over een stijgende werking beschikt is het niet ondenkbaar dat een niet onaanzienlijk deel van de warmte wordt afgegeven aan de onderzijde van de vloer. Hierdoor kan een behoorlijk warmteverlies optreden en dat is uiteraard niet de bedoeling. Goed je vloer isoleren wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming is dan ook beslist de moeite waard!

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten