Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle, afgekort C2C en letterlijk ‘van wieg tot wieg’, is een soort recyclen, maar dan net een stapje verder. Recyclen gaat uit van materialen die niet meer geschikt zijn om te gebruiken, die vervolgens worden vernietigd, bijvoorbeeld omgesmolten, en waar dan weer wat anders van gemaakt kan worden. Bij Cradle to Cradle is dit anders, en is het eindproduct direct en zonder enige bewerking weer te gebruiken als een volgend product.

Welke Cradle to Cradle isolatie producten zijn er?

Het eerste biologische schuimisolatie product dat het Cradle to Cradle principe toepast, is BioFoam. BioFoam producten kunnen zonder enig kwaliteitsverlies oneindig worden hergebruikt. Je bespaart hiermee dus eigenlijk tweeledig het milieu. Enerzijds kan het materiaal eindeloos worden hergebruikt, en anderzijds zorg je met een goede isolatie ook nog eens voor een lager energieverbruik wat het milieu ook ten goede komt.

BioFoam zijn lichtgroene parels die vrij te vormen zijn, bijvoorbeeld tot platen of andere vormdelen. Bovendien wordt BioFoam gemaakt van biopolymeren, die uit plantaardige grondstoffen worden gewonnen. Er wordt dus geen fossiele brandstof als olie gebruikt om de korrels te maken, waardoor het materiaal biologisch is. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en bij hoge temperaturen zelfs industrieel composteerbaar.

Wat zijn de eigenschappen van BioFoam?

BioFoam biedt een hoge isolatiewaarde, is drukvast, is licht van gewicht en daardoor weinig belastend voor constructies, is vochtongevoelig, is eenvoudig te verwerken, niet schadelijk voor de gezondheid, bestand tegen ongedierte, schimmels en bacteriën, duurzaam, recyclebaar (want het is Cradle to Cradle) en ook nog eens vormvrij. Kortom: er zijn meer dan genoeg voordelen om voor Cradle to Cradle te kiezen!

Video van McDonough bij TED.com (21:56 min)

Meer informatie over Cradle to Cradle:

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten