Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie afschotplaten

Wanneer je er voor kiest om dakisolatie aan de buitenkant van je dak aan te laten brengen zal er steevast gebruik worden gemaakt van zogenaamde isolatieplaten. Deze platen zijn eenvoudig aan te brengen en bieden een prima bescherming tegen warmteverlies. Wanneer er isolatieplaten op je dak worden geplaatst is het echter zeer belangrijk om rekening te houden met het feit dat water niet op je dak mag blijven staan. Het bijgevolg is dan ook zeer belangrijk om een zogenaamd afschot te voorzien. Op deze manier kan het water op eenvoudige wijze worden afgevoerd waardoor het geen impact kan hebben op de werking van de aangebrachte isolatie.

Wat zijn afschotplaten?

Omdat het leggen van gewone isolatieplaten op afschot niet zo eenvoudig is hebben een aantal bedrijven er voor gekozen om speciale afschotplaten te maken. Deze platen beschikken uit zichzelf reeds over een natuurlijke helling waardoor het water steevast kan worden afgevoerd. Dergelijke platen zijn iets duurder dan standaard isolatieplaten, maar zorgen er voor dat je met zekerheid kan stellen dat de waterafvoer op zo efficiënt mogelijke wijze verloopt. Ook voor mensen die zelf hun dak van buitenaf willen isoleren is het gebruik van afschotplaten eigenlijk ideaal.

Zijn afschotplaten duur?

In principe zijn afschotplaten niet zoveel duurder in vergelijking met andere isolatiematerialen. Het feit dat er een natuurlijk afschot in is voorzien zorgt er echter wel voor dat de prijs iets hoger ligt in vergelijking met gewone isolatieplaten. Afhankelijk van het bedrijf van je keuze kan een dak isoleren met behulp van afschotplaten je zo’n €1500 euro kosten (voor een standaard dak van om en bij de 74 vierkante meter). Door goed de prijzen van afschotplaten bij verschillende bedrijven te vergelijken kan je het prijskaartje mogelijk nog wat extra beperken. Hoe dan ook vormen afschotplaten een prima mogelijkheid om je dak te isoleren.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers