Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie dikte

Wanneer je er voor kiest om dakisolatie te plaatsen in je huis zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. De dikte van bijvoorbeeld de dakisolatieplaten is daar één van. De dikte van je dakisolatie heeft een directe invloed op:

  • Het prijskaartje dat je voor de isolatie moet betalen
  • De mate waarin warmteverlies kan worden tegengehouden
  • Het algemene isolerende karakter van je huis, ook tijdens de zomer

Ga je ook dakisolatie plaatsen, maar twijfel je toch nog een beetje over welke dikte je nu het best kan nemen? Wij proberen je hier graag een beter inzicht in te geven.

Minimale dikte dakisolatie

Je dient er bij het aanbrengen van dakisolatie rekening mee te houden dat er een verplichte minimale dikte bestaat. De isolatiedikte van je dak moet dan ook minimaal 10 tot 12 centimeter bedragen. Veel mensen kiezen er omwille van verschillende redenen voor om gebruik te maken van deze minimale dikte. De belangrijkste reden gaat uiteraard schuil in het kostenplaatje. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van deze minimale isolatiedikte voldoe je aan de wettelijke bepalingen en bovendien blijft het bedrag dat je dient te investeren zo beperkt mogelijk.

Welke dikte is ideaal?

Welke dikte nu echt ideaal is voor je dakisolatie is een beetje afhankelijk van verschillende factoren. In principe geldt wat dit betreft wel één belangrijke regel die eigenlijk vrij voor de hand liggend is, des te dikker de dakisolatie, des te groter de besparing is die wordt gerealiseerd. Wanneer je er echt zeker van wenst te zijn dat al het mogelijke warmteverlies via je dak in de kiem wordt gesmoord en dat je ook tijdens de zomermaanden over een heerlijk koel huis kan beschikken, dan is het toepassen van een minimale dikte tussen de 18 en 24 centimeter eigenlijk ideaal.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers