Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie glaswol

Ondanks het feit dat er vandaag de dag op de markt zeer veel verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden om je dak te isoleren kiezen de meeste mensen er toch nog steeds voor om gebruik te maken van glaswol. Glaswol is een isolatiemateriaal dat is vervaardigd uit gerecycleerde glasscherven in combinatie met zuiver zand. Glaswol isolatie is in verschillende vormen verkrijgbaar. Hoewel de klassieke dekens uiteraard het bekendst zijn kiezen steeds meer gezinnen er voor om gebruik te maken van isolerende platen die zijn vervaardigd uit glaswol. Denk jij er eveneens aan om jouw dak te isoleren met behulp van dit isolatiemateriaal? In dat geval zetten we graag even alle voor- en nadelen op een rijtje!

Tal van interessante voordelen

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van glaswol als dakisolatie:

  • Glaswol is in haar beide vormen zeer eenvoudig te plaatsen, zelfs voor mensen die geen enkele ervaring hebben met isoleren.
  • Glaswol is een bijzonder brandveilig materiaal.
  • Door gebruik te maken van glaswol zorg je er voor dat zelfs bij oneffen oppervlakken een uitstekende isolatiewaarde kan worden verkregen.
  • Glaswol is één van de voordeligste isolatiematerialen op de markt.

Klinken bovenstaande voordelen voor jou ook als muziek in de oren? In dat geval is het toepassen van glaswol als dakisolatie in jouw woning ongetwijfeld een interessante keuze!

Belangrijkste nadeel van glaswol

In principe kunnen we geen enkel nadeel van glaswol opnoemen tenzij het plaatsen van glaswol zelf een vervelend nadeel met zich kan meebrengen. Tijdens het aanbrengen van glaswol komen er namelijk al snel heel wat minerale vezels vrij. Deze vezels kunnen niet alleen zorgen voor vervelende irritaties aan de huid, daarnaast kunnen ze ontstekingen aan de ogen en de longen veroorzaken. Hier rekening mee houden tijdens het aanbrengen van dit type dakisolatie is dan ook beslist geen overbodige luxe.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers