Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie onder dakpannen

Over het algemeen wordt gezegd dat het niet mogelijk is om een hellend of schuin dak aan de buitenkant te isoleren. Dit klopt echter slechts gedeeltelijk. Het klopt inderdaad dat er bij een dergelijke constructie geen isolatie kan worden aangebracht bovenop het dak, maar het is wel mogelijk om deze onder de dakpannen te plaatsen. Het isoleren van een schuin of hellend dak onder de dakpannen wordt vandaag de dag in de praktijk echter zelden of nooit meer toegepast. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Van alle mogelijkheden om een dak te isoleren is deze manier immers het meest arbeidsintensief. Bijgevolg is er ook een behoorlijk prijskaartje aan verbonden.

Hoe isoleren onder dakpannen?

Wanneer je er voor kiest om dakisolatie aan te brengen onder dakpannen wordt de isolatie aangebracht aan de buitenkant van het dakbeschot. Om dit te kunnen verwezenlijken moeten alle dakpannen evenals de dakbedekking verwijderd worden. Dit zorgt er voor dat er heel wat voorbereidingen bij deze isolatietechniek komen kijken. Bovendien is het op deze manier isoleren van je dak bijna niet mogelijk voor doe-het-zelvers. Je zal dus altijd genoodzaakt zijn om een beroep te doen op een professioneel isolatiebedrijf met alle kosten van dien. Wanneer je, je hellend dak van een passende isolatie wenst te voorzien is het plaatsen van isolatie onder de dakpannen ongetwijfeld de duurste mogelijkheid die er op de markt is terug te vinden.

Voor- en nadelen van isoleren onder dakpannen

Het aanbrengen van dakisolatie onder de dakpannen heeft als belangrijkste voordeel dat het over een prima isolerende werking beschikt. Bovendien is er geen sprake van enige ruimte tussen de isolatie en het onderdak waardoor de kans op condens nagenoeg volledig kan worden uitgesloten. Tot slot wordt er in tegenstelling tot bij het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van het dak niet ingeboet op vlak van hoofdruimte. Het belangrijkste nadeel gaat zoals eerder aangegeven dan weer schuil in het kostenplaatje. Vooral wanneer je graag zo voordelig mogelijke dakisolatie wenst aan te brengen is het ongetwijfeld de moeite waard om andere isolatievormen onder de loep te nemen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers