Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie schuin dak

Wanneer je dakisolatie wenst te plaatsen in je schuin of hellend dak zal je, jezelf eerst een aantal vragen moeten stellen. De eerste vraag heeft betrekking tot het isolatiemateriaal waar je gebruik van zal gaan maken, maar daarnaast moet je ook proberen voor jezelf uit te maken of je de isolatie zelf gaat plaatsen of zal laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. In het laatste geval zal je dan weliswaar rekening moeten houden met iets hogere kosten, maar daar staat wel tegenover dat je zomaar kan rekenen op een garantie van 10 jaar. Ben je ook van plan om dakisolatie te plaatsen in je schuin of hellend dak? Hou dan beslist rekening met de tips die worden gegeven in dit artikel!

Isoleren aan de binnenkant

Indien je over een plat dak beschikt heb je verschillende mogelijkheden om je dak te isoleren. Je kan er dan namelijk zowel voor kiezen om de isolatie aan de binnenkant als aan de buitenkant aan te brengen. Dat is niet het geval wanneer je over een schuin of hellend dak beschikt. In een dergelijk geval kan je de isolatie immers alleen maar aan de binnenkant aanbrengen. Wanneer je dit zelf wil doen is het belangrijk om een ladder of eventueel een stelling te voorzien. Veel mensen staan er immers niet zozeer bij stil, maar het isoleren van een schuin of hellend dak kan een behoorlijk lastige opdracht zijn.

Keuze van het isolatiemateriaal

Wanneer je over een schuin dak of een hellend dak beschikt kan je voor het isoleren gebruikmaken van diverse isolatiematerialen. De populairste isolatiematerialen zijn:

  • Glaswol of steenwol
  • Isolatieplaten

Voor welke van beide materialen je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Houd er daarbij ook rekening mee dat er een prijsverschil bestaat tussen de twee soorten isolatiematerialen. Glaswol isolatie is in nagenoeg alle gevallen de voordeligste waardoor het logischerwijs ook het vaakst wordt toegepast.

Een schuin dak kan op verschillende manieren van isolatie voorzien worden. Enerzijds kan er gekozen worden om de zoldervloer te isoleren, anderzijds kan het dak zelf geïsoleerd worden. Er zijn enkele factoren die een invloed hebben op de keuze. Om de zoldervloer te kunnen isoleren, moet er natuurlijk eerst sprake zijn van een zolder en bovendien is het dan beter dat deze zolder niet regelmatig gebruikt wordt. In alle andere gevallen kan je wellicht beter de isolatie rechtstreeks op het dak aanbrengen. In dat geval is het wel raadzaam om ook voor een onderdak te kiezen zodat er nog een bescherming zit tussen je isolatie en je dakbedekking.

Waarop moet je letten?

Bij de isolatie van het schuine dak, kan je gebruik maken van verschillende materialen. Je kunt zowel langs de binnenzijde isoleren, de buitenzijde of beiden. Het laatste zal natuurlijk de beste resultaten met zich meebrengen. Naast isolatie moet er ook een dampscherm en een luchtdicht scherm geplaatst worden. Deze dienen om vocht en lucht te voorkomen. Doe je dit niet, dan zal je al snel met warmteverlies of vocht geconfronteerd worden. Ook moet de isolatie naadloos op elkaar aansluiten. Een afwerking met vloeibare PUR is hierbij aangeraden. De kosten heb je in een mum van tijd teruggewonnen aan energiebesparingen. Een gratis offerte geeft je alvast een zicht op de investering die nodig zal zijn.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers