Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie zelf plaatsen

Steeds vaker kiezen mensen er voor om hun dakisolatie zelf te plaatsen. Door het zelf plaatsen van isolatie in hun dak hopen zij er voor te zorgen dat het kostenplaatje kan worden beperkt. Op het eerste zicht lijkt het zelf plaatsen van isolatie in het dak misschien een lastig karwei, maar in de praktijk valt dat eigenlijk best wel mee. Toch zijn er een aantal punten waar je maar beter rekening mee kunt houden. We zetten deze punten graag even voor jou op een rijtje.

  1. Zorg voor een goede dampdichtheid

Toen dakisolatie vroeger werd geplaatst werd er niet of nauwelijks rekening gehouden met het feit dat de isolatie vocht te absorberen zou krijgen. Dit vocht heeft nochtans een grote impact op de werking van de isolatie en dat is nog niet alles. Wanneer het vocht in het houtwerk trekt kan dit er namelijk voor zorgen dat deze gaat rotten. Het voorzien van een luchtdicht of zelfregulerend dampscherm kan dit probleem voorkomen.

  1. Let op met kieren en spleten

Om een zo optimaal mogelijk isolerende factor te verkrijgen is het bijzonder belangrijk dat mogelijke kieren en spleten vakkundig worden gedicht en opgevuld. Zorg er daarom steeds voor dat de isolatie goed op elkaar aansluit en spuit eventuele kieren of gaten goed dicht met speciaal, isolerend schuim. Alleen op deze manier voorkom je dat er alsnog warmteverlies kan optreden.

  1. De keuze van het materiaal

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het isoleren van je dak is het belangrijk om er rekening mee te houden dat lang niet iedereen goed is opgewassen tegen het vervelende effect dat bijvoorbeeld glaswol heeft. Het dragen van passende kleding tijdens het plaatsen van dakisolatie alsook een mondmasker is in ieder geval geen overbodige luxe.

  1. Werk veilig!

Het plaatsen van dakisolatie gebeurt steeds op grote hoogte. Het is dan ook zeer belangrijk om een ladder te voorzien en ook het dragen van veilige kleding, zoals schoenen met antislip is aan te raden. Door met deze tips rekening te houden zorg je ervoor dat de dakisolatie op correcte wijze wordt aangebracht en warmteverlies geen schijn van een kans meer maakt.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers