Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakraam

Het klinkt misschien heel logisch, maar een dakraam moet luchtdicht worden bevestigd om de isolatiecapaciteit te waarborgen. Dit is niet een routineklus en het wordt dan ook afgeraden om zelf een dakraam te installeren en te isoleren.

Is isoleren belangrijk?

Een dakraam is vaak een kantelraam waarbij alle vier de zijden bij opening vrijwel geheel los zijn. In gesloten toestand is het dus iets lastiger om dit goed te kunnen sluiten dan bij een normaal recht raam. Daarnaast voorkomt vakkundig aangebrachte isolatie van een dakraam eventuele latere lekkage problemen.

Kun je zelf een dakraam isoleren?

Het juist installeren van een dakraam is dus belangrijk. Je kan een dakraam zelf installeren en dus isoleren. Echter als je niet echt zeker bent van je zaak is het verstandig om een vakman in te schakelen. Als je een dakraam installeert van bijvoorbeeld VELUX of Fakro worden er vaak al tips bijgegeven over het juist installeren en isoleren van het dakraam. Als je je hieraan houdt is het waarschijnlijk prima zelf te doen.

Bij een klus komt vaak meer kijken dan je denkt. Ook als je je oude huis wilt isoleren komt er van alles achter de muren weg. Als je verstandig bent ga je niet zelf hier mee aan de slag, maar roep je de gewenste vakman voor professionele hulp.

Menig energiebedrijf biedt tegenwoordig vraagbaken waar je advies kan inwinnen over energiezuinig leven. Isoleren is hier een groot onderdeel van en sommige energiebedrijven bieden zelfs vakmensen aan om het isolatiewerk voor je te doen.

Wie kan je inhuren voor het isoleren van dakramen?

Er zijn verschillende bedrijven die specialiseren in isoleren. Van belang is echter ook dat het raam goed in het kozijn komt te zitten of blijft zitten als het raam er al zat. Specialisten waar je aan kunt denken zijn bedrijven die zich puur en alleen richten op isolatie. Maar ook timmermannen hebben ervaring met het luchtdicht bevestigen van een dakraam om zo de isolatiecapaciteit te garanderen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers