Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Energieverbruik in Nederland: de cijfers

Aan het begin van het jaar worden de nieuwe cijfers in energieverbruik bekend gemaakt door de energiemaatschappij en wij hebben weer ons best gedaan om zo veel mogelijk te besparen op onze rekening. Wij zijn ons allemaal bewust dat wij met woningisolatie een hoop geld kunnen besparen. Een huis wat de warmte in de winter binnenhoudt en in de zomer buiten houdt is niet alleen voor onszelf prettig maar ook voor het milieu en voor het energieverbruik.

Hebben wij minder energie verbruikt in het algemeen?

Ja, dat hebben we zeker. Wij zijn volgens het CBS ten opzichte van 2000, waar wij 1.747 kubieke meter gasverbruik per huishouden, gedaald naar 1.341 kubieke meter gas per huishouden in 2012. Dit is een direct gevolg van betere verwarmingsketels en woningisolatie. Helaas is het gebruik van elektriciteit wel toegenomen. Dit is ook niet heel raar aangezien we steeds meer elektrische apparaten hebben, denk alleen al aan je laptop, je smartphone en je tablet die dagelijks aan de lader liggen. Toch valt de stijging wel mee, wat weer aan onze bewustwording van ons verbruik en het steeds zuiniger worden van alle nieuw apparaten.

Minder verbruik ook minder kosten?

Helaas is dit niet het geval, want als je het vergelijkt met de energierekening in 2000, was deze toen gemiddeld 1200 euro per huishouden, maar is vervolgens gestegen naar 1790 euro gemiddeld per huishouden in 2018. Dit heeft alles te maken met de stijging van het netwerktarief voor elektriciteit, een hogere prijs voor gas en hoge energiebelasting. Helaas hebben wij hier geen invloed op en is hier dus ook niet veel aan te veranderen. Kortom, het is het belangrijk om te letten op de vele verschillende manieren om te kunnen besparen op de energienota.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten